Kiderült, ezért lett öngyilkos Győzike.. Mindenkit váratlanul ért, hogy ezt megtette


Kiderült, ezért lett öngyilkos Győzike.. Mindenkit váratlanul ért, hogy ezt megtette



Pont egy évvel ezelőtt próbált meg saját kezével véget vetni az életének Gáspár Győző. Hosszú, mély depresszió előzte meg öngyilkosságát. A vele történtek tanúságaként szeretné mindenkinek megmutatni, nem szabad szégyellni segítséget kérni, de még időben...


Gáspár Győző évekkel ezelőtt vallott színt a nyilvánosság előtt, amikor felvállalta: hosszú ideje küzd depresszióval és pánikbetegséggel. Régóta jár terápiára, mellette gyógyszeres kezelést kap, de eddig nem sikerült úrrá lennie a mentális problémáin. A Gáspár család feje pontosan tudja, mi váltotta ki nála a problémákat. A Romantic együttes megálmodója a Retro Rádióban, Bochkor Gábor reggeli műsorában vendégeskedett, ahol többek között egészségügyi problémáiról is szó esett.


"Tudom, hogy csúnya erről beszélni, és nehezen mondom ki, de amikor az embert kitagadják, rájön arra, hogy se apja, se testvére, se senkije nincs, azt nehéz feldolgozni. Te tudod – intézte mondandóját Bochkor Gábornak –, hogy lakunk egymás mellett, én az elsőben, Zsolti a másodikban, apukám a harmadik házban, és évek óta semmiféle kommunikáció nincs közöttünk" – mesélte elérzékenyülve Győző. "Gyerekként tele voltam sérülésekkel, fájdalommal."


Nem tagadom, múlt év ilyenkor lettem öngyilkos, majd bekerültem az intézetbe. Semmi nem érdekelt. 

"Az a baj, hogy amikor meggyógyulok, amikor már jobban vagyok, és azt írja ki a telefonom, hogy apu, akkor az egész felépülési folyamat összedől. Régóta pánikbeteg vagyok, de sokáig nem kommunikáltam le, nem mondtam el. A Győzike show-ban rengeteget szenvedtem, csak a szerkesztők tudták."


Azt gondolom, amíg Magyarországon antidepresszánst és a legjobb barátomat, a Frontint meg lehet kapni, addig nincs gond.

"Minden este beveszem. Ennyi ember előtt ki merem mondani, ha Berki Krisztián ugyanúgy egy évvel ezelőtt el merte volna mondani nektek: igenis pánikbeteg vagyok, rosszul vagyok, akkor még élne" – jelentette ki.