Nagyon beteg lehet Mészáros Lőrinc..bevérzett a szeme, és csont soványra fogyott. Ez lehet a baja


Nagyon beteg lehet Mészáros Lőrinc..bevérzett a szeme, és csont soványra fogyott. Ez lehet a baja



Mészáros Lőrinc legfrissebb képén feltűnt a figyelmesek számára, hogy egyrészt csont soványra fogyott, másrészt a bal szem totálisan be van vérezve.  Megkérdeztünk egy orvost, hogy elmondja mi baja lehet, és ezt a választ kaptuk: 


" Amit a köznyelv szembevérzésnek nevez, az alatt általában a kötőhártya bevérzését értik, vagyis, hogy a szemen láthatóan megjelenik egy kisebb vagy nagyobb vérfolt, ami jellemzően más szemtünettel, például viszkető, égő érzéssel nem jár együtt. A szó szerinti értelemben vett bevérzés az üvegtest bevérzését jelenti, mely nem látható, de sokkal súlyosabb, mint ahogy tünetei is azok, jellemzően látásromlás utal rá.



Súlyosabb okok is állhatnak azonban a háttérben. Ezek közé tartozik az érrendszeri probléma, például az erek meszesedése vagy a magas vérnyomás, mely folyamatosan terheli a szem ereit, melyek meg is repedhetnek, vérzést okozva. Gyakori, hogy ilyenkor a bevérzést fejfájás is kíséri, vagy reggelre jelentkezik, és nem csak egyszeri alkalomról van szó. Állhat a háttérben továbbá véralvadási zavar, például vérzékenység is, vagy súlyosabb betegség, például vérmérgezés vagy szívbelhártya-gyulladás. Ki kell zárni továbbá a daganatokat és áttéteiket is.Ha tudod, hogy a bevérzést például erőlködés okozta, apró a folt, és nincs más tüneted, nem feltétlenül kell orvoshoz menned, ha viszont számodra ismeretlen az ok, vagy a probléma nem egyszeri esetet jelent, mindenképp fordulj mielőbb szemészhez, hogy kizárhassátok a súlyosabb okokat. A szem ereinek erősítéséért mindazonáltal érdemes például rendszeresen C-vitamint szedni. "