Szilárd nem fogja zsebre tenni, amit a börtönben fog kapni, már előre félhet


Szilárd nem fogja zsebre tenni, amit a börtönben fog kapni, már előre félhet



Ez a történet rettenetesen szomorú!

Egy másik posztban durván elszabadultak a majd a bv-ben megkapja, a a rendőrségi fogdában nincs kamera, és az Epstein párhuzam. Aki az önbíráskodást támogatja ebben a történetben, az azt mondja ki közvetve vagy közvetlenül, hogy nincs is szükség rendőrre, az országban legyen ezentúl a szemet-szemért, fogat-fogért az irány. Ennek a társadalomnak nem esne nehezére ha visszaállítanák a halálbüntetést, vagy a nyilvános kövezést. Tényleg azért legyél gyilkos te is, mert ellened vétettek? Kitudna leélni egy életet egy ilyen teherrel a háta mögött, tudva hogy embert ölt?

Olvasok egy könyvet, Szondy Máté: Hogyan tudnék tovább lépni? - A bosszú és a megbocsátás pszichológiája. Kimondja benne, hogy a bosszú után csak egy nagyon kis százalék éreztve végül magát boldognak, a legtöbb bosszúállónak csak rosszabb lett az élete.

Az elvötő tényleg beteg mentálisan. Tudom sokaknak ez nem mentség. Szerintem ez az eset rávilágít egy rakat problémára:

Pl. arra, hogy mennyire nagy szükség lenne az egészségügyben a pszichológusokra és psziháterekre államilag. Nem tartom rendjén, hogy azért fizessen az ember vagyonokat, hogy eljusson egy-egy ilyen szakemberhez.

Vagy pl. arra, hogy mennyire érzéketlenné váltak az emberek. Én is. Ma már természetes, hogy egy egy délutáni tv műsorban kiloccsantják az embernek az agyát. Minnél durvább, minnél véresebb, annál jobb. Ezer számra vannak videójátékok, amiben az ölés a cél. De hogy ne menjek messzire a rendőr párhuzamtól, ott az egyik kedvenc játékom a GTA. Csak sajnos van aki élőben is megcsinálja ezeket!

Vagy éppen arra, hogy mennyire eltávolodtak egymástól az emberek. 20 évvel ezelőtt úgy utaztam a vonaton, hogy aki éppen mellénk ült, azzal végigbeszélgettük az utat. Ma ez már elképzelhetetlen. Beleragadunk a mobilunkba, kell a privát szféra. Teljesen természetes, hogy a társasházakban nem ismerik az emberek a saját szomszédjaikat. Vagy éppen az, hogy a szomszéd halálára 1 hónap múlva jönnek csak rá, amikor már terjeng az átható hullaszag.

Lenne min változtatni!