8 kilósra éheztették a 2,5 éves gyereküket a Csepregi szülők, aki sajnos meghalt..


8 kilósra éheztették a 2,5 éves gyereküket a Csepregi szülők, aki sajnos meghalt..Különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel és négyrendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt állítja bíróság elé a Vas Vármegyei Főügyészség azt a többgyermekes huszonéves házaspárt, akik hónapokon át éheztették és verték a két és fél éves kisfiukat Csepregen. A kisfiú gyakorlatilag elsorvadt, értesüléseink szerint mindössze nyolc kilós volt, amikor meghalt.


De nemcsak vele, hanem a nevelésük alatt álló gyermekekkel is borzalmasan bántak. Egy lánccal bezárt szobában tartották őket, és csak levegőzni jöhettek ki. Az ételt beadták nekik a szobába, de azt már nem ellenőrizték, hogy megeszik-e, vagy éppen rákenik a falra, ahogy a fekáliát is.


A kisfiú holttestét tavaly február nyolcadikán találták meg egy csepregi családi házban. A többgyermekes családfő megpróbált végezni magával a történtek után, de megmentették az életét.


A vádirat szerint a házaspár nemcsak bántotta a két és fél éves kisfiút, de legalább négy hónapon át nem táplálta rendesen. Ezen időszak alatt a gyermek  teljesen lesoványodott, izomzata elsorvadt. A szülők észlelték a leépülését, és a sorvadását, de nem érdekelte őket.


A szoba hideg padlózatán egy pelenkában, ruha nélkül fekve hagyták aludni, és hónapokig tudatosan elmulasztották a a táplálását, ami a gyermek testi leromlásához, továbbá gennyes tüdőgyulladás kialakulásához vezetett.


A gyanúsítottak észlelték a gennyes tüdőgyulladás tüneteit, illetve a gyermek romló állapotát, de ennek ellenére sem kértek segítséget, és orvoshoz sem vitték. Mindezek következtében a gyerek február hetedikén éjjel meghalt. Halála megfelelő gondozás, ápolás és ellátás esetén elkerülhető lett volna. A kisfiú fizikálisan és mentálisan leépülve,teljesen elsorvadva, pokoli fájdalmak közt halt meg. Mindössze nyolc kilót nyomott.


A házaspár a gyermekeik közül négynek nem biztosította a legalapvetőbb higiéniai feltételeket. Nem takarították rendesen a szobájukat, a padlózat, a fal és a gyermekek ágya szeméttel, rothadó ételmaradékkal, vizelettel és széklettel volt szennyezett, ezért fertőzésveszély állt fenn.