Drámai: Lang Györgyi állapota romlott, már nem képes ellátni magát..őszintén beszélt az állapotáról


Drámai: Lang Györgyi állapota romlott, már nem képes ellátni magát..őszintén beszélt az állapotárólLang Györgyi 2021 novemberében kapott sztrókot, aminek következtében lebénult a jobb karja és a beszédközpontja is sérült.


A 65 éves színész-énekesnő azóta ritkán szerepel, most azonban – Falusi Mariannal közösen – elvállalta a Best magazin címlapfotózását.


Lang Györgyinél 28 éves korában állapítottak meg szklerózis multiplexet, több éve használ már kerekesszéket, a sztrók miatt viszont az utóbbi időben tovább romlott az állapota.


A Best magazinnak azt mondta: „Teljesen jól vagyok, ennek ellenére folyamatos felügyelet alatt állok, szinte egy percig nem lehetek egyedül. Tudom, szükségem van a segítségre, hisz nem tudom magam ellátni. De hogy még éjjel sem hagynak aludni, no, azt már nem! Jó alvó vagyok, éjfélkor lefekszem, délelőtt tízig meg sem mozdulok, ennek ellenére alig tudom elérni, hogy magamra hagyjanak. Volt idő, hogy Mari hetente kétszer is itt aludt nálam, és éjnek közepén azzal riasztott fel: Györgyi, Györgyi, jól vagy?”


Falusi Mariann azt mondja, Langhoz korábban járt beszédtanár, de elküldte azzal az indokkal, hogy „ő jobban tudja, hogy kell ezt csinálni”. „Van itt egy papír, amire le vannak írva a különböző mozgásgyakorlatok, nyelvtörők, elő sem veszi. A régi, évtizedes jóbarát, Kulka János kétnaponta jön hozzá, ő segít neki a beszédtanulásban, ezt inkább elfogadja” – idézi Falusit a 24.hu.