Életfogytiglanra ítélték 5 fiatal sportolót..egyikük elájult amikor kihirdették az ítéletet


Életfogytiglanra ítélték 5 fiatal sportolót..egyikük elájult amikor kihirdették az ítéletet



Az argentin igazságszolgáltatás hétfőn életfogytiglani büntetést szabott ki öt fiatal rögbijátékosra, akik három évvel ezelőtt meggyilkoltak egy férfit egy éjszakai klub előtt. A sportolók pere hatalmas nyilvánosságot kapott az országban.


A verekedés három másik résztvevőjét, egy 21 és 23 év közötti baráti társaságból, egyenként 15 év börtönbüntetésre ítélték. A fiatalokat a 18 éves diák, Fernando Baez Sosa meggyilkolásával vádolták. A sportolók 2020. január 18-án támadtak a diákra Villa Gesellben, ütötték és rúgták.


Az egyik elítélt elájult, amikor meghallotta az ítéletet.


A Dolores-i bíróság hetek óta tárgyalta a nyolc fiatalember ügyét, akiket kettős, súlyosbított emberöléssel vádoltak, mivel csoportosan és előre megfontolt szándékkal követték el a bűncselekményt. A tragédia heves érzelmeket váltott ki Argentínában, és több városban, köztük Villa Gesellben és Buenos Airesben is tüntetésekhez vezetett.



A per felkeltette a közvélemény figyelmét, és a bíróság által szigorúan őrzött körülmények között hozott ítéletet több televíziós csatorna is közvetítette.


“Igazságot Fernandónak!” vagy “Az igazságosság életet jelent!” volt olvasható a Fernando Baez Sosa családjának hozzátartozói, valamint a hasonló bűncselekmények áldozatainak családjai által kitűzött plakátokon és pólókon. Több tucatnyi tüntető volt a bíróság épülete előtt, akiket rendőrségi kordon védett.