Kiderült, hogy mibe halt meg Máté Péter.. Poór Péter végre elárulta..erre nem gondoltunk volna


Kiderült, hogy mibe halt meg Máté Péter.. Poór Péter végre elárulta..erre nem gondoltunk volnaMindössze 37 évet élt, mégis talán az övé volt a legmeghatározóbb karrier a magyar könnyűzene életében.


37 év: ennyi adatott meg összesen Máté Péternek, ő mégis annyi mindent letett az asztalra eme rövidke idő alatt, hogy túlzás nélkül kijelenthető: a magyar könnyűzene egyik legjelentősebb karrierje lett az övé – ha nem a legjelentősebb, hiszen alighanem ő az, akit generációtól függetlenül senkinek sem kell bemutatni. Misztériumát fokozza, hogy máig nem lehet tudni pontosan, miért vesztettük el őt 1984 szeptemberében. – Péter, egy kis túlzással élete gyertyájának valamennyi végét égette. Roppant nagy zseni volt, de szerintem nem tudta feldolgozni azt a fajta szeretet, amit a közönségtől, illetve kollégáitól kapott – mesélte korábban a Borsnak a Karthago zenésze, Gidófalvy Attila Máté Péter élete és halála kapcsán.


Poór Péternek írta az utolsó két dalát


Pontosan 76 évvel ezelőtt, 1947. február 4-én született Máté Péter, akinek élete legvégéről most Poór Péter mesélt. Az énekes elárulta: ő kapta meg az utolsó két Máté Péter-dalt, ugyanakkor arról is beszélt, mi okozta a halálát.


– Mi valóban barátok voltunk, nem csak pályatársak. Kevesen tudják, hogy Máté Péter az utolsó két dalt az életében nekem írta. Megbeszéltük, hogy nagylemezt készítek, és ő zenésztársként, alkotóművészként segít ebben. Két nóta készült el, a többire már nem maradt idő. Nem maradt, mert a barátom valami fatális szerencsétlenség következtében meghalt. 


Olvastam megannyi visszaemlékezést állítólagos szívbetegségéről, ilyen-olyan egészségi problémáiról, de én tudom, hogy makk egészséges volt. A halálát – megdöbbentő ezt kimondani ennyi év távlatából is – háztartási baleset okozta. Erről és a részletekről kegyeleti okokból nem szeretnék többet mondani

 – árulta el Poór a Blikknek.