Lajcsi tegnap a börtönbe vonulás helyett az Eszterházy kastélyban volt...kiderült hogy mit keresett ott


Lajcsi tegnap a börtönbe vonulás helyett az Eszterházy kastélyban volt...kiderült hogy mit keresett ottAhogy arról a Ripost is beszámolt, Galambos Lajos szerdán nem érkezett meg a kecskeméti börtönbe, ahol a behívója szerint meg kellett volna kezdenie 3 év 6 hónapos börtönbüntetését. Lajcsi ehelyett a Vértesben autókázott, ahol egy parkolóban le is fotózták, miközben bőszen telefonálgatott. 


A Bors újságíróiban felmerült a kérdés, hogy a trombitaművésznek ugyan mi dolga is lehetett a környéken éppen a jeles napon és arra a következtetésre jutottak, hogy lehet összefüggés a betegsége és az úticélja között. Igen valószínű, hogy valahol a környéken kezelteti magát, hiszen halasztást általában az az elítélt kap, aki súlyos, vagy életveszélyes egészségi állapotban van. A trombitaművész pedig maga vallotta be a közelmúltban, hogy fulladásos rohamok gyötrik és a tüdeje is beteg. Ebből következik, hogy a fotó helyszínétől alig 13 kilométerre fekvő Csákvárra tarthatott, ahol az Esterházy-kastélyban működik az ország egyik legjobban felszerelt pulmonológiai osztálya. A lap szerint ezt támasztja alá az a furcsa, orvosi eszközre hajazó hang, amit kollégájuk hallott szerdán, amikor Lajcsi "véletlenül" felhívta. 


A kastély közel hetven éve áll a gyógyítás szolgálatában, ráadásul elsőként éppen tüdőszanatóriumot hoztak létre a falai között. A hatalmas parkban pedig egy hatalmas platánfa is ál, amit a nemesi család 225 évvel ezelőtt ültetett. Ennek a fának fontos szerep jutott a gyógyászatban is. Amikor a kastélyban még főként TBC-s betegeket kezeltek, a pácienseket minden nap kiültették a lombja alá, hogy friss levegőt szívhassanak.


Orvosai talán a zenésznek is javasolják, hogy tegyen nagy sétákat a kastélyparkban és ha így tesz, biztosan meglátogatja majd a csodaszámba menő fát is, amely talán neki is segít a mielőbbi felépülésben. Időközben az ügyészség is reagált a a történtekre és bár Galambos Lajos korábban több fórumon is azt a látszatot próbálta kelteni, hogy a Bors információja, mely szerint február 15-ére szólt a behívója hamis, kiderült, hogy valóban akkorra várták büntetés-végrehajtási intézetbe.