Ma a kis Inez sírjánál jártunk, akit a buszon felejtett a sofőr nyáron... Döbbenet, de még mindig nincs meg a felelős..


Ma a kis Inez sírjánál jártunk, akit a buszon felejtett a sofőr nyáron... Döbbenet, de még mindig nincs meg a felelős..A buszban hőgutát kapó 4 éves Inez tragédiájának máig nincs felelőse.


Talán már soha nem lesz képes a Tiszaderzsen élő család feldolgozni a nyáron történt tragédiát. Június 7-én, mint minden más reggelen a szülők felültették a négyéves Inez Flórát a tomajmonostorai óvoda és iskola közös buszára. Tették ezt abban a tudatban, hogy egyetlen gyermekük biztonságban utazik megbízható felnőtt kíséretében Tomajmonostorára. Aznap reggel egy helyettesítő sofőr dolgozott, aki a gyerekeket nem ismerte jól. T. István iskolánál megállt, és megvárta, míg a kicsik leszálltak. Elkerülte a figyelmét, hogy egy kislány még a fedélzeten maradt, ezért a buszt lezárta. Inez Flóra közel nyolc órát tölthetett az 50 fokosra hevült utastérben, amíg a sofőr rátalált. A helyszínre hívott mentők gyorsan kiértek, a kislányt pedig kórházba szállították. Az orvosok napokig küzdöttek érte, de végül meghalt.


Dr. Ács Orsolya még a tragédia utáni napokban a Borsnak kifejtette: a kis Inez Flóra egyértelműen hőgutát kapott.


– Több mint valószínű, hogy annyira felhevült a teste, hogy kiszáradt, mert kiizzadta és kilélegezte az összes vizet a szervezetéből. Az emelkedett testhőmérsékletet nem tudta korrigálni, pedig a szervezet a hasonló esetek elején mindig megpróbálja hűteni magát. A vér nem feltétlenül sűrűsödik be, de a létfontosságú szervek működése veszélybe kerül – magyarázta a szakértő, és megjegyezte, hogy a máj és a tüdő megfelelő működéséhez nem csupán a vérre, hanem a sejtek közötti folyadékra is szükség van.


Telefonon elértük Fazekas Szabolcsot, Tomajmonostora polgármesterét.


Az önkormányzat a belső vizsgálatot lezárta, az információkat és a dokumentumokat átadtuk a nyomozóhatóságnak 

– közölte a településvezető, majd lecsapta a telefont.


A Bors megkérdezte a rendőrséget, van-e már a nyomozásban előrelépés.


Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatom, hogy a Tomajmonostorán 2022. június 7-énbekövetkezett esemény kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságon halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség miatt indult eljárás jelenleg is folyamatban van. Az üggyel kapcsolatban a rendőrség egyéb információt nem ad – állt a válaszlevélben.Kerestük a kislányát gyászoló édesanyát, Esztert is, de egyelőre nem sikerült elérnünk. Beszéltünk azonban egy közeli rokonnal, aki elmondta: a család szeretné, ha minél hamarabb ítélet születne, de úgy vélik, a büntetőügy legalább két évig elhúzódik.

 


Miközben a szülők gyászolnak, a buszvezető békében éli világát. A mai napig nem kért bocsánatot

 – mondta a hozzátartozó.