Rendkívüli kormányinfót tartott ma Gulyás Gergely: ezt mondta


Rendkívüli kormányinfót tartott ma Gulyás Gergely: ezt mondta


Szombaton 13 órától Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Kormányinfót tartott, melyben beszámoltak a kormány legújabb döntéseiről.


A kormány a szerdai ülésén foglalkozott a háború kérdésével, a gazdasági kérdésekkel és a gyermekvédelemmel is.


Életeket menteni csak tűzszünettel és békével lehet


Magyarországra egyre nagyobb nemzetközi nyomás nehezedik. A kormány álláspontja továbbra is az: a magyar érdek, hogy kimaradjunk a háborúból. Továbbra sem változik a magyar álláspont, szorgalmazzuk a békét, de nem küldünk fegyvereket Ukrajnába.


Meggyőződésünk, hogy ebben a háborúban csak vesztesek lesznek, minél tovább tart, annál több életet követel. Szorgalmazzuk a tűzszünetet, mert életet menteni csakis így lehet

 – emelte ki Gulyás Gergely, hozzátéve: ha ebbe a háborúba a NATO bevonódik, az a harmadik világháború kitörésével fenyeget.


Maradnak a rezsicsökkentett árak


Noha nehéz a gazdasági helyzet Európában, el lehet mondani, hogy 46 ezerrel többen dolgoznak ma Magyarországon, mint egy évvel ezelőtt. Mindez azt mutatja, hogy a magyar gazdaság válságálló. A szankciók hatása drámai, ami megjelenik az élelmiszer- és energiaárakban, de a családokat és a nyugdíjasokat továbbra is megvédi a kormány a rezsicsökkentéssel, a rezsicsökkentett árak továbbra is fennmaradnak.


A magas energiaáraknak vannak nyertesei (mint az energiaszektor, a bankok, a multicégek), nekik az extraprofitadót idén is meg kell fizetni.


Gyermekvédelem


A gyermekvédelmi szabályokat meg kell szigorítani. Gulyás Gergely kiemelte: aki olyat tesz, mint a hírekben szereplő pedagógiai asszisztens egy 14-15 éves gyermekkel, az pedofil. Ha ezt a törvény nem így látja, akkor meg kell a törvényt változtatni – hangsúlyozta. Hozzátette: tűrhetetlen, ami történt, emellett beteges és gyomorforgató, hogy ezzel valaki dicsekszik a közösségi médiában. 


A gyermekvédelmi szabályokat át kell tekinteni, gyors vizsgálatra van szükség, a kormánypárti frakciók feladata a pontos jogi szabályozás kidolgozása

 – jelentette ki.


A tankerület korábbi vezetője – hangzott el a kormányinfón – kapott korábban értesítést az esetről, de vizsgálatot nem indított. Ő azóta elbocsátották.


Veszélyezteti a Magyar Orvosi Kamara a betegellátást


Veszélyezteti a Magyar Orvosi Kamara a betegek ellátását azzal, hogy az orvosokat fenyegeti. Ez elfogadhatatlan – emelte ki újságírói kérdésre Gulyás Gergely. 


Még nincs meg az Orbán-Zelenszkij találkozó időpontja


Ugyancsak újságírói kérdésre hangzott el: egyelőre még nincs pontos időpontja egy esetleges Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij közti találkozónak.