Tragikus hirtelenséggel, szerda délután otthonában elhunyt Dunai Tamás Jászai-díjas színművészünk..


Tragikus hirtelenséggel, szerda délután otthonában elhunyt Dunai Tamás Jászai-díjas színművészünk..Tragikus hirtelenséggel, szerda délután otthonában elhunyt Dunai Tamás Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész - közölte a család csütörtökön.


A művészt, akit 2022-ben a Halhatatlanok Társulata tagjává választottak, 73 éves korában érte a halál.


Dunai Tamás 1949. július 7-én született Mohácson. 1973-ban Szegeden magyar-francia szakon végzett a József Attila Tudományegyetem Bölcsésztudományi karán, majd 1976-ban a Színház- és Filmművészeti Főiskolán szerzett diplomát.


A főiskola elvégzése után a Madách Színház tagja lett, 1992-ig ott játszott, majd szabadúszóként dolgozott, az utóbbi években pedig a kecskeméti Katona József Nemzeti Színház állandó fellépőjeként láthatta a közönség.


Pályája csaknem 50 éve alatt száznál több emlékezetes színházi szerep, több tucat film- és televíziós szerep megformálása kötődik nevéhez. Rendszeres közreműködője volt a Madách zenés darabjainak, a Macskáknak, a Doctor Herznek és a Mária evangéliumának, számos vers- és sanzonfelvétel őrzi emlékét, s néhány filmben (Teketória, Angi Vera, Dóra jelenti, Állatkerti mesék, Gyanú, Made in Hungária) is játszott.