83 éves néni csecsemőt talált a fűben. Egy levél volt a baba ruhája alá rejtve:


83 éves néni csecsemőt talált a fűben. Egy levél volt a baba ruhája alá rejtve:Egy 83 éves orosz hölgy 2022 augusztus 18-án furcsa, szokatlan zajra lett figyelmes otthona közelében. A zajt nyöszörgésként írta le, ami arra ösztönözte, hogy utánajárjon a forrásának és megnézze, mi okozza.


Amikor megközelítette a hang forrását, észrevett valamit a fűben, ami egy lila takaróba volt beburkolva. A takaró alatt meglepetésére egy újszülött csecsemőt talált. A nő éppen egy árvaház közelében élt, ezért úgy döntött, hogy a legjobb dolog, amit tehet, ha azonnal elviszi a babát az árvaházba, ahol a csecsemőt megfelelő ellátásban részesíthetik és biztonságban lehet.


Az alig egyhetes csöppség teljesen egészséges volt, és melegen volt felöltöztetve. Még egy csomag pelenka és kevés bébiétel is volt mellette. De amikor az orvosok levetkőztették, sokkoló felfedezést tettek.


Egy levél volt a baba ruhája alá rejtve, hogy ha valaki megtalálja, majd olvassa el.


„Bocsássanak meg nekem, de nem tudom, mit tegyek. Ő egy nagyon csendes és egészséges baba. A neve Uljana. Augusztus 12-én született, és már megkapta a védőoltásokat. Ez a legszörnyűbb dolog, amit valaha tettem egész életemben. Ígérem, visszajövök érte, de most nincs más választásom. Az éjszakákat már az utcán kellett töltenünk… ” – írta a kétségbeesett édesanya.Számos család szeretett volna otthont adni a kis Uljanának, mivel senki sem gondolta, hogy édesanyja visszatérhet érte. A csecsemő iránti érdeklődés felkeltette a családok figyelmét, akik szívesen fogadták volna örökbe a kislányt, és az esemény váratlan volt mindannyiuk számára. Azonban mindössze négy nappal később egy fiatal hölgy bukkant fel az árvaházban, aki a lánya után érdeklődött.


Amikor megkérdezték, hogy ki ő, és miért érdeklődik a kis Uljana iránt, a fiatal nő elmesélte a megható történetüket: ” A történet hallatán az árvaház dolgozói és az örökbefogadni vágyó családok egyaránt megértették a helyzetet, és rájöttek, hogy a kislány édesanyja csak a legjobbat szeretné számára.”Nataljanak hívják, és azért jött, hogy Krasznojarszkban munkát keressen. Elég hamar megismerkedett egy férfival, akivel egy pár lettek. Amikor Natalja terhes lett, a barátja azt akarta, hogy vetesse el a babát. Amikor ezt megtagadta, a férfi elhagyta.


Nem sokkal azután, hogy elveszítette a munkáját, Natalja veszekedett a szüleivel, mert nem voltak hajlandóak segíteni a helyzetén. Amikor Uljana megszületett, az anyukája teljesen egyedül volt, és kétségbeesett. Megkérdezte a kórházat, hogy ott hagyhatja-e a lányát még néhány napig, de a kérését elutasították.Napokig vándorolt a picivel egyik helyről a másikra, és nem tudta, hová menjenek. Amikor végül egy éjszakát kellett vele az utcán töltenie, tudta, hogy oda kell adja valakinek, aki gondoskodni tud róla. Ekkor döntött úgy, hogy otthagyja Uljanát az árvaház mellett.


Natalja szégyellte magát. Az egyik épület mögött várt, és figyelte, ahogy valaki rátalált a kislányára. Négy nap múlva szerzett egy kis pénzt, sikerült meggyőzni a szüleit, hogy fogadják el az unokáját, és talált egy női menhelyet, amely biztosítaná neki és lányának az ideiglenes szállást. De sajnos ez már későn történt – Natalja elvesztette a felügyeleti jogát a lánya felett. Ami a hatóságokat illeti, Uljana árva lett.

Annak érdekében, hogy visszakaphassa a kislányát, Nataljának DNS tesztet kellett csináltatnia, részt kellett vennie pszichológiai és orvosi vizsgálatokon. A rendőrség többször is kihallgatta. Négy hosszú hónap után a bíróság végül úgy döntött, hogy ad neki egy második esélyt. Natalja és Uljana visszament Natalja szülővárosába.