A sütőm tekerője mindig csupa zsír volt.. eddig! A szomszédasszonytól kaptam egy remek ötletet


A sütőm tekerője mindig csupa zsír volt.. eddig! A szomszédasszonytól kaptam egy remek ötletet



A tűzhelyem tekerő gombja mindig tiszta zsír volt, állandóan koszos lett 2 használat után. Mióta a szomszédom megmutatta a technikáját, végre szinte ragyog!


Minden háziasszony életében vannak olyan pontjai a házimunkának, a lakásnak, amelyek különösen nyugtalanítják. Sokan vagyunk úgy, hogy a tűzhely tekerőgombja a lakásnak az egyik olyan pontja, amelyre mindig egy kis rossz érzéssel nézünk, sajnos állandóan újra bepiszkolódik, zsíros lerakódások keletkeznek rajta, és ha pepecs munkával le is takarítjuk, két alkalom után ugyanúgy néz ki.


Vannak ugyan vegyszerek, amelyek megoldást kínálnak a problémára, viszont ezek használatát (különösen ilyen közel az élelmiszerekhez, az ételkészítés helyéhez), szeretnénk a leginkább visszaszorítani. Arról nem is beszélve, hogy ezek a vegyszerek általában igen drágák, és a hatásuk is sok esetben kérdéses, vagy aránytalan ahhoz képest, amilyen veszélyt az egészségünkre nézve jelentenek.


Ebben a cikkben egy olyan nagyon könnyen alkalmazható megoldást fogunk javasolni, amely egészségbarát módon, távolítja el a szennyeződéseket a tekerőgombról: semmi másra nem lesz hozzá szükségünk, mint fültisztító pálcikára, egy fogkefére, és egyetlen csepp ánizs-ammóniára.



Bele kell mártanunk a pálcikát az ánizs-ammóniába, majd átitatni vele a tekerő gomb felületét. A fogkefe arra fog kelleni, hogy fellazítsuk, átdörzsöljük a makacsabb lerakódásokat.


Javaslom, hogy használj védőkesztyűt, miközben takarítod a gombot. Mivel nagyon egyszerű a megoldás, bármikor könnyen ismételhetők, a tűzhelyünk sosem lesz újra koszos és azon nem tudnak felhalmozódni ezek a csúnya, odaégett zsíros szennyeződések.


Nagyobb főzések után érdemes minél előbb alkalmazni, hogy ne tudjon ráégni a szennyeződés, mert ez nehezebbé teszi az eltávolítását.