Amióta felment a kenyér ára, csak így sütöm és mindössze 85 forintba kerül! Ropogós a külseje, puha a belseje, mennyei az illata!


Amióta felment a kenyér ára, csak így sütöm és mindössze 85 forintba kerül! Ropogós a külseje, puha a belseje, mennyei az illata!Mióta felment a kenyér ára, bújom az internetet valami elfogadható alternatíva után kutatva. 


Rengeteg melléfogás volt, mivel a fő szempont a minél olcsóbb és minél finomabb volt, ilyen receptekből meg aztán van fent jó pár mellé lövés.


Aztán rátaláltam erre és imádjuk!
Fél kilós kenyér lesz a végeredmény, tehát fél kiló = 85 forint! 


Ha kilósban gondolkozunk 170 forint/kg, ami nekem több mint baráti ár és nincs benne semmi adalékanyag, ami extra bónusz.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt (Aldis, 149 ft/ kg, ehhez az adaghoz amit használok 40 dkg, tehát 65 forint)


- 2 g porélesztő (csomagban 240 forint/3x7 g, 7 g = 80 forint, ebből 2 grammot használok, tehát 20 forint)


- 3 dl langyos víz


- egy csipet cukor


- 1 tk. só
Elkészítés:Az élesztőt a langyos vízben egy csipet cukorral elkeverem. Kimérem a lisztet, hozzáöntöm a vizes élesztőt, összekeverem. Ne ijedj meg, ragacsos tésztát kapsz és ez így van jól! 


Lefedem és 10 órát állni hagyom. 


Én este szoktam készíteni.


Reggel előmelegítem a sütét, benne egy kenyérformával, vagy jénaival, bármivel 230 fokra. 


A tésztát egy lisztezett sütőpapírra öntöm, majd a forró formába teszem és 30 percig alul-felül sütésen sütöm, aztán 10 percet légkeverésen.


Kiveszem, egy rácsra vagy tányérra teszem a sütőpapír nélkül, egy konyharuhával leterítem és már kész is az isteni finom házi kenyerünk, mindössze 85 forintból!