Az emberek több százezer évig nem mostak fogat...mégsem volt romlott a foguk, mivel EZT tették minden reggel


Az emberek több százezer évig nem mostak fogat...mégsem volt romlott a foguk, mivel EZT tették minden reggel



A szüleim SOHA nem foglalkoztak velem a fogmosás miatt (nem hibáztathatom őket. 8 gyerekből 8 voltam, szóval fáradtak voltak.) 12 éves koromig pár naponta egyszer-kétszer mostam fogat, majd abbahagytam. teljesen. Csak a közelmúltban kezdtem újra, mert hamarosan implantátumokkal foglalkozom, és szeretnék új fogat mosni (ha megengedhetem magamnak).


Tizenegy fogam hiányzik. Közülük kilencet fogorvosok húztak ki, a másik kettő pedig az ínyvonalon túl leszakadt. Köszönöm szerencsecsillagaimnak, ezek mind a kéthús mögött vannak. A fennmaradó fogak közül öten vagy lyukas, vagy részben törött, háromban szép nagy sötét foltok, a többi pedig nagyon elromlott „fehér” árnyalatú. A fogak közötti hézagok az idő múlásával egyre nagyobbak. Többnyire már nem is nagyon fáj. 


Ez azért van, mert az idegek elhaltak. Ha fáj, az nem túl jó. Még mindig változtatnom kell néha, hogy a szám melyik oldalát rágjak, mert még mindig elkapnak azok a kellemetlen érzések, amikor rossz helyen harapok a falatra. 


De egészen 5 évvel ezelőttig a fájdalom néha hihetetlenül elviselhetetlen volt. Volt néhány súlyos fertőzés az arcomon, ami oda vezetett, hogy kihúzták azokat a fogakat. A fogfájdalom a fájdalom saját fajtája a maga osztályában. Életem legnagyobb fájdalmát a fogfájás okozta.


Ez nem a legrosszabb. A legrosszabb része ez.


Ez szép számodra? Szégyellem, hogy milyenek a fogaim. Néha megzavarja a fejem, hogy a nők még mindig vonzónak találhatnak. Aztán megint elég jól sikerült megmutatnom az elejét, amikor mosolygok. Nem is tudod, milyen nehéz volt feltenni ezt a képet, de azt látom, hogy meg kell értened a fogmosás mellőzésének következményeit.

Bízzon bennem ebben. Nem akarod, hogy az arcod része legyen.


A régi emberek fogai azért voltak szépek, mert nem ettek cukrokat. Húst ettek, és attól nem romlik a fog. 

Tehát, ha holnaptól nem eszel cukrot, nem romlik a fogad.