Az orvosom tanácsára minden nap ettem fokhagymát, ez lett a következménye!


Az orvosom tanácsára minden nap ettem fokhagymát, ez lett a következménye!Sokat hallunk manapság a fokhagyma jótékony hatásáról és jól tudjuk, hogy nem csak a konyhában vehetjük hasznát. Arról is tudsz, hogy nem csupán a megfázást és az influenzát kezelheted vele?


Sok más hasznos hozadéka van annak, ha naponta fogyasztasz belőle. Ezek közül mutatunk be néhányat.1# Vonzóbb leszel
Ez a férfiakra igaz. Persze randevú előtt legalább 12 órával kell elfogyasztani a fokhagymát, abból is 2 gerezdet, hogy kifejtse hatását. Tudományosan nehéz kimutatni mi lehet az oka, hogy a nők jobban vonzódnak így a férfiakhoz. Valószínűleg az antibakteriális tulajdonsága miatt az izzadság nem lesz tőle szagos.
2# Immunrendszered erősebb lesz
Már a nagyanyáink is tudták, hogy a fokhagyma jó baktérium, vírus és gombaölő, de tudományosan is bizonyításra lelt, hogy a rendszeres fokhagyma fogyasztással védhetjük csak igazán magunkat a téli betegségektől. Adjunk hálát az allicinnek. Nyersen a leghatékonyabb!
3# Vérnyomásod stabilabb lesz
A rendszeres fokhagyma fogyasztás csökkenti a koleszterin szintet, aminek köszönhetően csökken az érelmeszesedés kockázata, a vérnyomás és a szívre jutó terhelés. Ehhez naponta 4 gerezdet meg lehet enni.
4# Javul a memóriád
A fokhagymában található antioxidánsok segítenek kivédeni a sejtek oxidatív károsodását, ez késlelteti az öregedési folyamatot az agyban is.
5# Javul az állóképességed
A fokhagyma segíti a szívizom és a vázizmok hatékonyabb működését. Ha sportolsz, akkor javul a teljesítőképességed, ha nem, akkor csökkenti a fáradtságot és segít talpon maradni a téli fertőző betegségek viharában is.
6# A hajad és a bőröd is egészségesebb lesz
A fokhagyma segíti a hajnövekedést és a hajszálak megerősödését. A hajhullás ellen is kezelést jelent. A fejbőrre is fel lehet vinni. Szerencsére már kifejlesztettek szagmentes fokhagymaolajat is.


A napi 2 fokhagymagerezd elfogyasztása segíti a kollagén és az elasztin termelődését, amelyek a bőr feszességét és rugalmasságát segítik elő.
7# Csökken a fogfájdalmadAntibakteriális és gombaellenes hatásának köszönhetően a fokhagyma jót tesz a fog- és szájbetegségeknek. Elpusztítja a kórokozó bacikat és segít a gyulladt ínynek gyógyulni.