Gyászol Mészáros Lőrinc, nagyon megviselte őt ez a veszteség


Gyászol Mészáros Lőrinc, nagyon megviselte őt ez a veszteségTízmilliárdokat buktak a leggazdagabb magyarok az orosz-ukrán háború okozta bizonytalanságok miatt. A gazdaglistát évi rendszerességgel összeállító Forbes magazin kiszámolta, hogy a magyar részvényárfolyamok csökkenése mekkora veszteséget okozott a milliárdosoknak.


Mészáros Lőrinc egykori felcsúti gázszerelő, Orbán Viktor miniszterelnök barátja 21,6 milliárddal lett szegényebb év eleje óta az Opus Global Nyrt. árfolyamának csökkenése miatt. Ez persze önmagában valószínűleg nem rázza meg, mert 488 milliárd forintos vagyonnal kezdte az évet, ezzel ő volt Magyarország listavezetője.


Csányi Sándor OTP-vezér, aki  személyesen ismeri Vlagyimir Putyin orosz elnököt is, eddig 24,6 milliárd forint veszteségen áll az OTP-részvények miatt.


Az Oroszországból érkezett és jelentős OTP-s érdekeltségekkel rendelkező Rahimkulov-fivérek bukták eddig a legtöbbet Putyin háborúja miatt: a Forbes szerint 118,7 milliárd forint értékben csökkent a vagyonuk (271 és 211 milliárd forintra tették a két testvér vagyonát még januárban) – írja a 24.hu.