Kolumbusz Kristófról halála után 527 évvel derült ki, hogy egy gyilkos volt..


Kolumbusz Kristófról halála után 527 évvel derült ki, hogy egy gyilkos volt..Kolumbusz Kristóf arról ismert, hogy felfedezte az Újvilágot, és elindította a gyarmatosítási hullámot.


Ez igaz. De ennél sokkal többet is tett.


Mégpedig több ezer indián meggyilkolása és rabszolgává tétele.


Amikor először érkezett Hispaniolába, azonnal lefoglalt 6 bennszülöttet, hogy szolgáljanak. Az indiánok nagyon békések voltak, és nem igazán tudták, hogyan reagáljanak erre. Egyszerűen elengedték a dolgot, és szót fogadtak. Kolumbusz megszerezte a hatalmat, és végül a sziget kormányzója lett.


Amikor a sziget kormányzója lett, a dolgok rosszra fordultak. Nagyon rosszra.


Nagyon gyorsan kényszermunka politikát vezetett be, és arra késztette az indiánokat, hogy arany után kutassanak és ültetvényeken dolgozzanak. Több ezret szállított vissza belőlük Spanyolországba, hogy rabszolgaként használják fel őket.


Amikor elkezdtek ellenállni vasuralmának, lemészárolta őket, és holttesteiket felvonultatta az utcákon.


Mindenki éhezett, betegségekkel küzdött, túlhajszolt és haldoklott. Nem törődött velük. Csak a pénzszerzés érdekelte.


Végül tettéért  feljelentették a spanyol bíróságon, amely hazatérésre kényszerítette. Nem büntették meg, megőrizte szabadságát. Még egyszer visszament az Újvilágba.


Hatvan évvel azután, hogy Kolumbusz partra szállt Hispaniolánál, a bennszülött lakosság 250 000-ről néhány százra csökkent. Lényegében népirtást okozott.Tehát élvezze a szabadnapot Kolumbusz napjára, de ne köszönje meg ennek az embernek. Elég borzalmas ember volt.