Mentem haza a munkából a férjemhez, és tudtam, hogy vár hogy elmondja, el akar válni.. DE nem várt fordulat lett mire haza értem


Mentem haza a munkából a férjemhez, és tudtam, hogy vár hogy elmondja, el akar válni.. DE nem várt fordulat lett mire haza értemNem is sejtettem, hogy ez fog történni.


Amikor van egy olyan dolog, amely több éven keresztül szolgált téged és egyszer hirtelen elromlik, akkor az emberek egy másikat vásárolnak helyette, vagy esetleg próbálják megjavítani a régit. Ezt alkalmazzuk esetenként az emberi kapcsolatoknál is, de a legtöbb pár ahelyett, hogy megkeresné a probléma okát inkább elválik.


Egy házaspár akik a barátaink voltak ugyanilyen problémával küszködtek, 20 éve voltak házasok, volt egy gyönyörű lányuk, együtt építették fel a családi házat, nem maradt más dolguk csak az, hogy örüljenek az életnek. Már – már azt gondoltuk, hogy válás lesz a vége a 20 éves kapcsolatnak. Egy idő után találkoztam a barátnőmmel, mosolygott és boldog volt. Elmondta nekem, hogy együtt van a férjével és részük volt egy igazi csodában, amely segített átvészelniük a kritikus időszakot.


Egy szép tavaszi nap volt, mesélte ő.” A lányunk elment vakációzni, mi pedig nem terveztünk semmi programot a hétvégére. Már nem bírtuk elviselni egymást a férjemmel, gondoltam elmegyek az egyik barátnőmhöz, a férjem pedig kirándulni készült a rokonaival.


Egy fél órával a munkám befejezése előtt kaptam egy üzenetet. “Gyere haza, mert beszélnünk kell.” Rögtön az jutott az eszembe, hogy megbeszéljük a válásunkat.


Az úton hazafelé a kapcsolatunkról gondolkodtam, hazaértem, az autót a garázsban hagytam, beléptem a házba és elcsodálkoztam azon ami várt: gyertyák égtek mindenhol, még a folyosó is gyertyákkal volt kirakva a közös hálószobánk felé, amit már néhány hónapja nem használtunk. Felmentem a lépcsőn, bementem a hálószobába és a szívem majdnem megállt. Rengeteg gyertya égett, az ágy rózsaszirmokkal volt végigszórva, a falra pedig szív alakú lufik voltak felaggatva. Olyan volt mintha ismét fiatal szerelmes lány lennék és a romantika csak rám várna. Hazafelé jövet nekem a válás járt az eszembe, ő pedig egy ilyen csodálatos meglepetéssel várt.


Lépteket hallottam a hátam mögött, megfordultam és megláttam a férjem. Nem hagytam, hogy megszólaljon, rögtön megöleltem. Bámulatos este volt, végre tudtunk beszélgetni, hosszú évek után először. Reggel pedig egy futár kopogtatott az ajtónkon 2 üdülőjeggyel. A repülő még aznap indult, csak néhány óránk volt a készülődésre. Azon lepődtem meg a legjobban, hogy a férjem megesküdött arra, hogy ő nem tud a meglepetésről amit kaptam. Elmesélte, hogy ő is kapott egy üzenetet és úton hazafelé a váláson gondolkodott. Belépett a szobába és őt is ugyanaz fogadta ami engem: égő gyertyák, virágok, aztán pedig megjelentem én. Úgy éreztem nem mond igazat “- ezzel befejezte a barátnőm a történetet.


Én ugyanúgy gondoltam mint ő, hogy a férje rendezte így a dolgokat, mindaddig amíg találkoztam velük és ismét elmesélték a történteket. A férj azt hitte, hogy a felesége volt a meglepetés szervezője, elcsodálkoztam ezen. Nem sokkal később találkoztam a lányukkal aki elmesélte, hogy mi is történt valójában.


Nagyon idegesített és bántott, hogy a szüleim ilyen sokat veszekednek – mesélte ő. Úgy éreztem, hogy csak egy közös estére van szükségük, hogy végre beszélgessenek. Ezért miattuk lemondtam egy csodálatos utazásról. Nem volt elég pénzem, hogy megszervezzem ezt az egészet, ezért megkértem a családot, hogy segítsenek. A barátnőm segített feldíszíteni a házat, majd meg kellett gyújtani az összes gyertyát. Amikor anya belépett a házba, sietve kiszaladtunk, hogy ne vegyen észre minket.


A kicsi gyerekek olyanok mint egy kis angyal, a nagyobbak pedig eljátszhatják egy angyal szerepét, ha szükség van rá.