Napfénnyel etették az egy hónapos babát. Éhen halt a kicsi


Napfénnyel etették az egy hónapos babát. Éhen halt a kicsi



Őrizetbe vették Oroszországban annak az újszülött gyermeknek a szüleit, aki „hosszú éhezésben” halt meg, mivel azt állítják, hogy a „napfényből táplálkozás” hívei. A 33 éves anya, Oxana Mironovaellen gondatlanságból elkövetett haláleset miatt folyik a nyomozás, a bíró két hónapra házi őrizetbe helyezte. 


 

Társa, a 43 éves Makszim Ljutyi „radikális nyersélelmiszer-hívőként” ismert, aki feleségéhez hasonlóan a „napfénnyel táplálkozás”-ban is hisz – számolt be a Zvezda News. Ljutyit külön őrizetbe vették, mert ellenállt a rendőröknek.


Az anya úgy gondolta, a fénnyel táplálkozás jó lesz a csecsemőnek is... 

A kicsi megbetegedett, ezért kórházba vitték. Kiderült, végzetesen lesoványodott, kiéhezett és tüdőgyulladást is kapott. A gyermek életét nem tudták megmenteni az orvosok.


Az orosz nyomozóbizottság vizsgálja a gyermek tragikus halálának körülményeit Szocsi fekete-tengeri üdülőváros közelében, és büntetőeljárást indítottak.


A gyermek a hírek szerint otthon született, az orvosok nem látták. A beszámolók szerint átkutatták a lakásukat.


Ljutyit „a nyers ételek propagandistájaként” és életmódtrénerként ismerik – mondta a Mash média. Ő a „testtisztítási” módszerek szerzője. A pránaevés híve – a nap energiájával táplálkozik, táplálék vagy akár víz nélkül. 


Társával megalapította a „The Living Man” nevű klubot, amelynek célja, hogy segítsen az oroszoknak „egészségük javításában és személyes problémák megoldásában”.


A közösségi médiában elvadult ötleteket osztott meg kezdve azzal, hogy Greta Thunberg csak egy színésznő, és szerinte a 3D nyomtatók már a 19. században a mindennapi élet részei voltak - írta a Daily Mail.