Romániában voltunk tankolni.. nem csak az ára jobb, hanem a minősége is


Romániában voltunk tankolni.. nem csak az ára jobb, hanem a minősége is



 "A határmenti Kübekháza szinte minden autósa átjár a román oldalra, ha kiürül a tank" – írja a Blikk, és a lap hozzáteszi, hogy mivel a Mol romániai kútján körülbelül 120 forinttal olcsóbban lehet tankolni, mint idehaza, még az önkormányzat mikrobuszát is Romániában tankolják meg. Az üzemanyagon így egy pár kilométeres kitérővel 5-6000 forintot lehet spórolni.


Molnár Róbert, a település független polgármestere azt mondja a lapnak, hogy az üzemanyag-ársapka idején legfeljebb csak a nagyobb bevásárlásokat intézte Kübekháza lakossága a határon túl, "ám amióta jóval 600 forint fölött van itthon a benzin literje, a dízel a 700-at verdesi, az egész falunak jobban megéri az a néhány kilométer a romániai Mol-kútig". A Cargopedia adatai szerint, míg Magyarországon 626,4 forint a benzin literenkénti ára, Romániában csak 509,3 forint. A dízel árában is több mint 100 forintos különbség van.



"Húsz éve vagyok polgármester, ilyen kilátástalan helyzetben még nem volt a falu. A költségvetésünk katasztrofális lesz az idén, minimális a kompenzáció, nem tudjuk, mi lesz, egyre nő a társadalmi feszültség. Minden fillért meg kell fogni" – fogalmaz a településvezető, aki állítása szerint már egy éve a hó eleji nagybevásárlást is a román oldalon végzi a családjával, így a romániai tankolással együtt állítólag 20-30 ezer forintot is meg tudnak havonta takarítani.