Ez az ember lőhette ki a farkast. Több évre börtönbe csukhatják a nyíregyházi férfit


Ez az ember lőhette ki a farkast. Több évre börtönbe csukhatják a nyíregyházi férfitEgyre több részlet derül ki a Borsodban kilőtt M237 jelű svájci farkasról, amely 2022 júniusában indult útnak a svájci Graubünden kantonból.


A hidasnémetiek jól ismerték a nyíregyházi földbirtokost, aki kilőtte a farkast, a gyanúsítottnak a környéken is van háza, földje és kaszálója. Az AC News beszámolója szerint a férfi eldicsekedett a környékbelieknek az állat tetemével, igaz azt nem farkasnak, hanem kutyának nézte. A portál szerint amikor a vadász rájött, mekkora hibát vétett, levette a kilőtt farkasról a jeladóját és a Hernád folyóba dobta azt.


A történtekről az a svájci állatvédő szervezet is beszámolt Instagram-oldalán, amelyik a jeladót a farkasra tette. A hírre sokan reagáltak:


"Értelmetlen, mégis annyira jellemző. Egyszerűen szomorú és leírhatatlan.."


"Vadászok, mint oly gyakran agyatlanok és egocentrikusak."


"Az ember egy szörnyeteg, a Föld legnagyobb ellensége."


- írták a megdöbbent kommentelők a történtekre, míg mások reményüket fejezték ki, hogy a tettes megfelelő büntetést kap.


Az M237 jelű farkas hónapokkal ezelőtt indult útnak Svájcból, hogy párt találjon magának. A svájci Blick szerint a kilőtt farkas tette meg a valaha mért leghosszabb utat Európában.