Így vernek át a húsvéti sonkával, ha nem figyelsz oda..


Így vernek át a húsvéti sonkával, ha nem figyelsz oda..



Több áruházban is sorra ak­ci­óz­zák a hús­vé­ti­nak mon­dott son­ká­kat, de vi­gyá­zat! Csú­nyán pórul járhat, aki úgy vá­sá­rol hús­vétra, hogy nem nézi meg a húsok le­já­rati ide­jét. Több he­lyen is találni olyan húst, amely áp­ri­lis 21-e, azaz hús­vét va­sár­nap előtt lejár. Bemutatjuk, hogy miként verik át a gyanútlan vásárlókat, de hozunk ellenpéldát is: Újpestet.


Az Újpesti Hírek megtudta, hogy az Újpesti Piacon most kezdik meg a húsvéti sonka árusítását, de Práger Ferenc piacvezető azt is elmondta, hogy ők csak kézműves, háztáji, tradicionális módon elkészített húsvéti sonkát kínálnak a vásárlóiiknak, ellentétben több nagyáruházzal.


Két hét múlva húsvét: sokan kihasználva az akciókat és remélve, hogy elkerülik a későbbi tumultust, most szerzik be az ünnepi sonkát, tarját, combot, lapockát. Ám hiába a vásárlást ösztönző húsvéti katalógus, vagy akció feliratú hűtőpult, meglepően sok helyen lehet belefutni olyan húsba, amely nemhogy húsvétig, de még nagyszombatig sem jó!


A Ripost kiderítette, hogy átverés az Auchan húsvéti sonkakatalógusa


Egy hónapig érvényes húsvéti sonkakatalógussal rukkolt elő az Auchan, 12 oldalon kínálva a sokféle finomságot. De a francia üzletlánc áruházában járva kiderül: a kínált húsvéti sonkák jó része még húsvét előtt lejár! Ami azt jelent, hogy a húsvéti sonka elfogyasztásával kifejezetten veszélyes az ünnepig várni.



Az egyik szlovák füstölt, kötözött lapocka csak jövő szerdáig jó, az Auchan saját füstölt, kötözött lapockájából több is csak jövő szombatig jó, de az általunk látott mátészalkai Öcsi cég Szatmári füstölt, főtt darabolt sertéscombja is egy héttel húsvét előtt lejár.


A Tescóban is lejár a húsvéti sonka


A Tescóban is találni jó néhány húsvét előtt lejáró húsvéti sonkát… Érdekes módon április 17-e a bűvös dátum: az Auchanban a füstölt, főtt fokhagymás comb, a szicíliai sonka és a füstölt, főtt, kötözött lapocka, míg a Tescóban a Kaiser néhány füstölt, főtt tarjája, illetve a Toma Hungary Kft. vákuumcsomagolt füstölt, főtt frikandó sonkája is aznap, szerdán jár le, és csak egy nappal után jön nagycsütörtök, majd a húsvéti hosszú hétvége…