Levelet írtak Grazból a pszichiátriáról Orbánnak - kiszivárgott a levél (fikció)


Levelet írtak Grazból a pszichiátriáról Orbánnak - kiszivárgott a levél (fikció)




Kedves páciensünk, kedves Orbán Viktor, legújabb nevén Caligula császár!


Kollégáim jelezték, hogy Ön szépen haladt a terápiával, időlegesen sikerült lejönnie a melegekről és a migránsokról, még Gyurcsányról is, ám tévképzetei, kényszercselekvései pszichés zavarra utalnak.

Egyszer már megtetszett Önnek a covidos "veszélyhelyzetesdi", a rendeleti úton való kormányzásosdi, most itt az újabb, a háborús veszélyhelyzetesdi. Az Ön egyre súlyosbodó addikciója visszavisz a pszichiátriai kezelés kiindulópontjára.

Tehát lássuk csak mi az alaphelyzet!


Ön FÉL. Alapfélelme a hatalom elvesztése. Ez egy FÜGGŐSÉG, olyan, mint a drog, amiről le kellene jönni.

Ön 12. éve küzd ezzel a függőséggel.

Mi áll a hatalomfüggőség hátterében?


Az Önt bántalmazó, agresszor apjának való bizonyítási kényszer, megfelelési vágy.

Ön megértette, hogy a gyógyulás kulcsa az önelfogadás, hogy nem megoldás a állami milliárdokból magánbirodalom-építéssel elnyerni apja figyelmét és szeretetét. (Nem, nem fogja Önt elismerni, akkor sem, ha a Csendes-óceán összes magánszigetét, vagy akár a Mars bolygót is megveszi neki!)

Azt is kielemeztük, hogy az Ön fizikai-testi adottságai (alacsony termete, alkata) és az Ön otthonról hozott szociokulturális hátrányai okozták az Ön kisebbrendűségi érzését, ez vezetett a túlkompenzáláshoz, aminek kövezkeztében Ön már azt képzeli, hogy világpolitikai tényezővé, kiemelkedő történelmi alakká, akár Charles de Gaulle-lá is válhat.

A múltkor elvégzett speciális pszichológiai tesztünk kimutatta, hogy Önnek egy ideje már beteges kontrollálási mániája is van. Az elhatalmasodó paranoia miatt nem bízik senkiben és éppen ezért mindent birtokolni, megszerezni, uralni akar. Központosít, centrális erőtérről beszél, militáns szavakat használ, mint egy hadvezér.

Igen, jelezte nekem és kollégáimnak, hogy olykor Napóleonnak érzi magát, hogy biztos abban, hogy Ön most a waterloo-i csatát is megnyerné. Nagyon untatja már a magyar belpolitika, pláne a röhejes rezsiharc, egy területszerző háború izgalmasabb lenne!

Az Ön betegtársán, bizonyos Vlagyimir Putyinon, aki hol Péter cárnak, hol Sztálinnak képzeli magát el is uralkodott már ez a téboly.

Vérben fürdeti az Önök keleti szomszédját, "speciális védelmi hadműveletről" szóló kommunikációs trükkel kábítja, manipulálja az oroszországi populációt, miközben szűk körben birodalomépítő Péter cárként tapsoltatja magát.

Ön eddig megelégedett azzal, hogy a személyzetünk által hol Vitéz nagybányai Horthy Miklósnak, hol I. István királynak szólíttatja magát, koronával a fején.

Terápiás céllal támogattuk Önt, hogy "tengerhóditó" hajlamait intézetünk kerti tavára kihelyezett "hadi bárkán" élje ki, még az ápoltak is lelkesen álltak be Önhöz matróznak.

Kár volt azonban üzenni a horvátoknak, hogy volt ám a magyaroknak tengere, mert ezzel Ön megint fokozta a nemzetközi feszültséget, holott az Ön kérésére pontos listát készítettünk arról, hogy melyek a mellőzendő témák és szavak.

Kielemeztük az Ön nyilvános beszédeit is, amiből megállapitottuk, hogy a sok "harc, csata, legyőzzük, ellenség, támadás, megvédjük, visszaverjük" kifejezések az Ön belső békétlenségére vonatkoznak, hogy Ön állandó harcot vív önmagával és "démonaival".

Beazonositottuk két fő démonát, Sorost és Gyurcsányt.


Megfejtettük, hogy mindkettőt irigyelte tehetségéért, létezésük ténye nagyfokú frusztrációt okoz Önnek.

Ezért is inditotta el karaktergyilkosságukat közpénzmilliárdokat költve az ellenük való uszitásra. Ön elmondása szerint Goebbelst és Finkelsteint tekinti mestereinek, s rendszersen konzultál velük másik dimenzióban, néhány kupica barackpálinka után.

Tisztáztuk, hogy ez az illuminált állapottól függetlenül is a fentebb leirtak felvetik a paranoid skizofrénia gyanúját is, de Ön ennek tesztelésétől legutóbb mereven elzárkózott.

Ön a mára kapott időpontban nem jelent meg intézetünkben, hanem emailben kérte, hogy írjunk fel Önnek erősebb gyógyszereket, de olyanokat, amelyek nem okoznak mellékhatásként végtagrángatózást, kontrollálhatatlan nyelvmozgást, szájszél-nyalogatást, arcpüffedést.

Ön szenved és ezen a szenvedésen mindaddig nem tudunk segíteni, amíg az Ön FÜGGŐSÉGEI fennállnak.

A dühkitöréseit, grandiózus altípusba sorolható téveszmés zavarát, mániás depresszióját továbbra is tudjuk kezelni gyógyszerekkel, de már megbeszéltük, hogy a megoldás mégiscsak a gyökérokok megszüntetése és a kognitív viselkedésterápia lenne.

Az Ön pszichózisa veszélyes a társadalomra, a történelem diktátoraihoz hasonlóan Ön kezdi elvesziteni kapcsolatát a valósággal, kezd paranoiássá válni, folyamatosan hergeli, hecceli a tömegeket mindenféle kreált ellenségek ellen és újabb és újabb VESZÉLYT vizionálva próbál bennük félelmet gerjeszteni, rettegésben tartani őket.

Az Ön által kihirdetett újabb VESZÉLYHELYZET arra enged következtetni, hogy Ön nem tud lejönni a hatalomfüggésről, továbbá rendeleti úton, az országgyűlést megkerülve akar csillapíthatatlan kleptomániájának, birtokvágyának teret adni.

Az Ön környezetében egyre többen mutatják az Önéhez hasonló pszichózis tüneteit, amit a hatalom és pénz személyiségtorzító hatásaként is lehet értelmezni. Ön megtalálta azt a drogot, amivel másokat is függővé tud tenni.

Mi jöhet még?


Hadat üzen a szomszédos országoknak, hogy megvalósítsa a revizionista Horthy álmát?

Újabb és újabb veszélyhelyzeteket hirdet ki?

(Lesz sáskajárás, parlagfűinvázió, hőség, fagy, eső vagy szárazság, esetleg röfis Bözsi néni bibircsókkinövése miatti veszélyhelyzet is?)

Az Ön egyre romló állapota nagy aggodalommal tölti elintézetünk kiváló szakembereit, ugyanakkor az Ön betegként való együttműködésének meghiúsulása miatt fel kell bontanunk az Önnel kötött korábbi szerződésünket.

Levelemet Vaclav Havel cseh író, volt köztársasági elnök 2002-ben Önről mondott soraival zárom:

„Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de Európát is!”


Egy-egy józan pillanatban érdemes lenne ezen Önnek is elgondolkoznia és folytatni máshol, mással a pszichoterápiát

Üdvözlettel,

Prof. Dr. med. Sosana von Barthal As

Grazi Pszichiátriai Intézet

ZSUZSA BARTHALAS - EGY KÉPZELT LEVÉL GRAZBÓL 😉🙂🙃 (KIZÁRÓLAG HUMORT ÉRTŐKNEK)