Megszólalt a meteorológus: Még Júniusra se tervezzünk vízparti nyaralást, annyira hideg lesz


Megszólalt a meteorológus: Még Júniusra se tervezzünk vízparti nyaralást, annyira hideg lesz



Keddtől visszatérnek az éjszakai mínuszok és júniusban is csak két nap lesz 30 fok meleg.


Mostanában már mindenki arra kíváncsi, hogy milyen nyarunk is lesz. Megint aszályos és hőségriadókkal teli? Vagy éppen általános, esetleg az átlagnál hűvösebb? Nos az AccuWeather hosszútávú előrejelzésében megjelent a júniusi időjárás. Nem mindenki fog örülni.



Az időjárási portál szerint ugyanis egész júniusban mindössze két olyan napunk lesz, amikor a hőmérséklet eléri a 30 fokot. Az egyik 22-e, a másik pedig június 30. A többi napon 30 fok alatt várható a napi maximum, ami sokak számára nem igazi strandidő még. Ráadásul verőfényes napsütés is mindössze három nap várható, 21, 29 és 30-án. A júliusi és augusztusi prognózist még nem tették közzé, de minden bizonnyal kedvezőbb lesz ennél. 


De mi is várható a napokban? A koponyeg.hu szerint a mai 9 fokos csúcshőmérséklet után kedden mindössze 8 fokra számíthatunk, szerdán pedig csupán 7-re, így a fázósabbak ismét elővehetik a télikabátot a szekrényből. Ráadásul keddre és szerdára virradóra kemény fagyokra, akár mínusz 3 fokra is készülhetünk, ami a virágzó gyümölcsfák számára nem túl jó hír. 


Csütörtöktől szerencsére elindul némi melegedés, de húsvétkor sem lesz nagyon meleg. Nagypénteken mindössze 11 fokra számíthatunk, szombaton és vasárnap nagyjából 13-ra, míg húsvéthétfőn már akár 15 fokra is. Vagyis a 20 fok körüli kellemes melegre még legalább egy hetet várnunk kell.