Nem ért ki időben a mentő, meghalt egy nő, aki elvérzett.. Így hívjuk ki a mentőket?!


Nem ért ki időben a mentő, meghalt egy nő, aki elvérzett.. Így hívjuk ki a mentőket?!Egy budaörsi család azt állítja, közel egy órát vártak arra, hogy egy súlyosan vérző családtaghoz kiérjen a mentő, ám a nő a mentőautóban meghalt, számolt be az esetről az RTL Híradó. A család pert indított az Országos Mentőszolgálat ellen, akik az ügyvédi megkeresésre azt válaszolták, az ügyeletes orvos – aki a mentőket háromszor hívta, és próbálta életben tartani a nőt – nem jelezte megfelelően, mekkora a baj.


A mentőszolgálat szerint mivel az őket értesítő ügyeletes nem megfelelően tájékoztatta őket a beteg állapotáról, ezért a mentésvezető úgy döntött, „észszerű várakoztatással” várnak a felszabaduló mentőegységre. Válaszuk szerint a bejelentés 13 óra 6 perckor történt, és 52 perccel később értek a helyszínre, szerintük nem történt indokolatlan késlekedés.


Az Országos Mentőszolgálat az RTL Híradónak a mentőben meghalt nővel kapcsolatos kérdésekre annyit válaszolt, hogy a peres eljárás lezárásáig nem adhatnak információt.