Tagad a 4 éves kislányt a forró óvodabuszban hagyó sofőr, vádat emelnek ellene


Tagad a 4 éves kislányt a forró óvodabuszban hagyó sofőr, vádat emelnek ellene



Egy-két héten belül vádat emelnek azzal a buszsofőrrel szemben, akinek a figyelmetlensége miatt tavaly júniusban életét vesztette egy felforrósodott óvodabuszban felejtett négyéves tiszaderzsi kislány.


A négyéves Inezt reggel fél nyolckor vette fel a busz Tiszaderzsen, hogy elvigye az óvodába Tomajmonostorára. Az anyja azonban délelőtt tíz körül kapott egy üzenetet a kislánya óvónőjétől, hogy a gyermeke nem érkezett meg az oviba. Később kiderült, hogy azért, mert senki sem vette észre a leszálláskor, hogy a kislány a buszon maradt.


Inez reggel nyolctól délután három óráig volt a közel ötven fokosra felforrósodó buszban, a sofőr talált rá eszméletlen állapotban, amikor indult volna vissza a gyerekekkel. A kiérkező mentők egy órán át küzdöttek azért, hogy legalább annyira stabilizálni tudják a kislány állapotát, hogy mentőhelikopterrel kórházba tudják szállítani.


A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást az ügyben, és gyanúsítottként hallgatta ki a buszt aznap vezető 56 éves kunhegyesi férfit.


A debreceni klinika intenzív osztályán három napig küzdöttek a lélegeztetőgépre tett kislány életéért, de nem tudták megmenteni. Megtudtuk, hogy a rendőrség lezárta a nyomozást, és már az ügyészségen van az ügy.


Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy a buszt aznap vezető sofőr tagadta a bűncselekmény elkövetését, és nem ismeri el a felelősségét.


A nyomozó hatóság a napokban befejezte és megküldte a Tiszafüredi Járási Ügyészség részére az ügyet. Az ügyészség várhatóan a jövő héten vagy az azt követő héten fog vádat emelni az ügyben, jelenleg az iratok feldolgozása zajlik

– mondta lapunknak az ügyész.