Elhunyt lányával közös sírban fog nyugodni Várkonyi András..


Elhunyt lányával közös sírban fog nyugodni Várkonyi András..



Várkonyi András két éven belül veszítette el lányát, testvérét és édesapját. Gyakran látogat ki a temetőbe gyermekéhez, oda, ahova reményei szerint csak a távoli jövőben, de feleségével is örök nyugalomra lelnek.


Május 8-án múlt öt éve, hogy hosszú betegség után elhunyt Várkonyi András lánya, a szintén színésznő Várkonyi Andrea. A színművész később az öccsét, majd 2020. szeptember 8-án édesapját is elveszítette. A nehéz időszakot igyekezett munkával átvészelni, de a fájdalom nem enyhül. Mérhetetlen űr maradt szerettei után, csak a sok szép közös emlék nyújt számára vigaszt.


Várkonyi András lányával

Andrea 39 évesen, súlyos betegség következtében 2018-ban hunyt el

„Járunk ki a sírjához hetente-kéthetente. Most volt szegénykémnek a névnapja, vittünk neki virágot. Amíg élek, már csak a temetőben tudok találkozni a lányommal. Valószínűleg mi is oda fogunk temetkezni, ahová Andikámat helyeztük örök nyugalomra” – mondta a Star magazinnak a Barátok közt népszerű színésze. 


Úgy váltottuk meg azt a sírt, hogy ott leszünk majd együtt. Reméljük, hogy ez csak a távoli jövő, de a sorsa alól senkinek nincs fölmentése. Rengeteget kivesz az emberből, amikor a gyerekét kell temetnie.

„Két éven belül elveszítettem az édesapámat, az öcsémet és a kislányomat. Nem akármilyen időszak volt ez az életemben. Bár többször felajánlották, hogy menjek el szabadságra, én ennek ellenére a munkába temetkeztem. Azzal próbáltam betömni a lelkemben tátongó űrt. Nem szabadultam meg a tehertől, de könnyebb volt túlélni azt az időszakot” – mondta Várkonyi.