Ma 75 éves Gálvölgyi János üzent mindenkinek aki csak egy kicsit is szereti őt..


Ma 75 éves Gálvölgyi János üzent mindenkinek aki csak egy kicsit is szereti őt..A már otthon lábadozó Gálvölgyi János a rosszulléte előtti utolsó interjújában arról beszélt, hogy az egész karrierje megérte, ha csak öt embernek három percnyi örömet szerzett egész pályája alatt.


A 75. születésnapját ünneplő Gálvölgyi Jánosért egy ország szorított az elmúlt hetekben. Az intenzív osztályon kezelt színész bizonyára nem is tudja, milyen sok ember várta lélegzetvisszafojtva a híreket az állapotáról. Utolsó, a az RTL XXI. század című műsorában adott interjújában arról beszélt, milyen gyorsan felejtették el anno.


Nem voltam már érdekes az utcán, ha bementem a presszóba, már nem volt meg az, hogy itt a Gálvölgyi


– mondta a színészlegenda, akit állítása szerint az is megviselt, amikor első lánya születésekor a kórházban nem tudták, ki az a Gálvölgyi János. Ezért megfogadta: ha a második lányánál sem tudják majd, abbahagyja, mert azt a szégyent nem tudná még egyszer elviselni.


Gálvölgyit, bár hívták, soha nem igazolt a Vidám Színpad társulatához, mert tudta, lenézik a humoros színészeket, illetve – ahogy mondta – „onnan már nincs visszaút.”Lenézték mindig. Állandóan lenézik


– hangsúlyozta a színész.


– Ha az én színházi életemben valamilyen pozitív dolog felfedezhető, ahhoz tessék odaírni, hogy Darvas Ivántól van – fogalmazott Gálvölgyi János, aki felidézte mindazt, amit a legendás színésztől tanult és kapott.


„Vele együtt lenni olyan dolog volt, mintha száz évig az Oxfordi Egyetemre járhattam volna.”


Az évek alatt a színművész nagyon nagy hatással volt a közönségre: Gálvölgyi elmesélte, előfordult, hogy zokogva mentek oda hozzá, hogy megköszönjék azt a pár percet, amíg önfeledten, minden mást háttérbe szorítva nevethettek. Erről a legendás színművész csak annyit tudott mondani:


Ha az 55 év alatt én adtam öt embernek három percet, akkor nem volt hiába, nem csináltam olyan rosszul a dolgomat.