NYUGDÍJASOK FIGYELEM ,Orbán Viktor most jelentette be! Ilyen még nem volt Magyarországon :Hatalmas pénzt kapnak a nyugdíjasok


NYUGDÍJASOK FIGYELEM ,Orbán Viktor most jelentette be! Ilyen még nem volt Magyarországon :Hatalmas pénzt kapnak a nyugdíjasokAkár 5%-os rendkívüli nyugdíjemelés is jöhet 2023-ban: nem tágít a horrordrágulás, muszáj lépni?

 

Rettenetes árnövekedés, cselekednünk kell? A nyugdíjasok abban bíznak, hogy az év folyamán lesz még egy javító nyugdíjemelés, mert a 13. havi juttatás nem tudta ellensúlyozni a magas nyugdíjas inflációt - mondta Farkas András nyugdíjszakértő az InfoRádióban, aki szerint a javítás mértéke négy-öt százalék lehet. Decemberben még 15 százalékos éves inflációval számolt a kormány, de azóta úgy látszik, hogy az emelés nem fogja fedezni az idei inflációt.” 


Farkas András nyugdíjszakértő szerint azonban ezt a mértéket a nyugdíjasszervezetek és az összes érintett nyugdíjas is kicsit kétkedve fogadja, tekintettel arra, hogy a nyugdíjas infláció 26 százalék fölött volt az év első három hónapjában. Vagyis a 15 százalékos januári emelés – még ha ideszámítjuk a februárban kézhez kapott 13. havi nyugellátást is – nem képes ellensúlyozni ezt a nagyon magas nyugdíjas inflációt, mondta. Ráadásul az áremelkedés mértéke a szakértői konszenzus és a Magyar Nemzeti Bank inflációs előrejelzése szerint is elérheti a 19, de akár a 20 százalékot is éves szinten. Így a 15 százalékos januári emelést mindenképp korrigálni kell majd.