Senki nem látogatja Andy Vajna sírját.. ilyen szégyenteljes állapotban van a nyughely: kép


Senki nem látogatja Andy Vajna sírját.. ilyen szégyenteljes állapotban van a nyughely: képEgy árnyat adó fa tövében fekszik Andy Vajna Los Angeles-i sírja.

 

Felhőkarcolók közt bújik meg a Westwood Village-i temető Los Angelesben, a város szívében. A kis parkot urnafalak szegélyezik, olyan hírességek hamvait őrizve, mint Marylin Monroe. De itt áll Jack Lemmon és Peter Falk sírköve is. Az egyik nagy fa árnyékában pedig Andy Vajna kis síremléke fekszik, az amerikai temetőkre oly jellemző módon, a földre helyezve, mellette a szülei és fiatalon elhunyt fia, Justin emléktáblája.A producer 2019. január 20-án halt meg Budapesten. A Fiumei úti sírkertben impozáns sír őrzi az emlékét, de van egy másik nyughelye is: Los Angelesben, a városban, ahol olyan sok filmsztár karrierjét indította el. A hamvasztás után az özvegye, Tímea egy repülőgépen vitte el Budapestről Amerikába néha férjének hamvait. A Blikk most felkereste a síremléket, hogy megnézzük, hogyan ápolják Andy emlékét.

 

Nem könnyű megtalálni a producer sírját, mert bár a Westwood Village-ben nincsen kimondott „sztárparcella”, a hírességek többségének nyughelye mégis egy külön csoportban, kis kerítéssel határolt területen van. Így például Walter Matthau vagy Kirk Douglas sírja is, míg Marylin Monroe hamvait az urnafal őrzi. Andy Vajna sírja viszont jóformán a „tömegparcellában” van: végakarata szerint a családtagjai mellé temették.


A producer halálának 4. évfordulóján Tímea szívszorító posztot tett közzé a közösségi oldalán: „Ma 4 éve, hogy elmentél, drága Andy. Mindig kijövök Hozzád a temetőbe és imádkozok” – írta akkor, illetve egy fotót is közzé tett, amelyen virágcsokor látható a síremlékeken. Ennek idestova négy hónapja, ám ottjártunkkor úgy tűnt, mintha régen nem járt volna az emléktábláknál senki.