Váratlan szomorú hír jót Dollyról


Váratlan szomorú hír jót Dollyról



Dolly a 74. születésnapján bemutatta legújabb dalát, majd bejelentette, hogy másfél év múlva befejezi a 43 évvel ezelőtt indult pályafutását, vagyis végleg visszavonul a színpadtól.


Dolly nevét 1980-ban ismerte meg az ország, amikor csatlakozott a Hungária zenekarhoz. Az átütő és időtálló siker mégis a három évvel később alapított Dolly Roll hozta meg számára. Az énekesnő 43 éve megkerülhetetlen karaktere a honi könnyűzenének, most mégis úgy döntött, hamarosan pontot tesz pályafutása végére.


A Bors meghívást kapott Dolly 74. születésnapjára, az Off Kultúrszövőgyárba, ahol együtt buliztunk a Dolly Plusssz formáció tagjaival, pályatársakkal és persze barátokkal. A partin természetesen a rock and roll sem maradhatott el, így a banda a színpadon mutatta be legújabb dalát, a Lesz még folytatás című bulihimnuszt, amit a zenekarba újonnan visszatért Fehér Attila írt, aki egyébként számtalan megasláger szerzője. A Bors a fergeteges ünnepség közben beszélgetett az élő legendával az új dalról és a jövőről, ami bizony egy nem várt fordulatot is tartogatott nekünk és persze az énekesnő hatalmas rajongótáborának is.


– Attilának nagyon sok jó dala van és hosszan kerestük, hogy melyiket is lehetne előszedni. 


Amikor meghallottam a Lesz még folytatást, azonnal lecsaptam rá. 

Attilának egyébként voltak más irányú útjai, de végül azt mondta, hogy sokkal jobb itt, mint máshol, így innentől kezdve együtt folytatjuk a pályafutásunkat. Vagyis lesz még folytatás… – kezdte Dolly, aki azt is elárulta, mekkora árat fizetett az évtizedeken átívelő sikerért. Hiszen a sikert sosem adják ingyen.



Dollyt rengetegen köszöntötték 75. születésnapja alkalmából Fotó: Nagy Zoltán

Eltűntek az álbarátok 


– Nagyon nagy árat fizettem én is. Rengeteg mindenről lemondtam. Az az igazság, hogy 1980 óta egyetlenegyszer volt egy 12 napos szabadságom, máskor soha. Az elmúlt évtizedekben folyamatosan talpon voltam. Ez idő alatt szép sorban elmaradtak mellőlem azok az emberek, akik barátoknak mutatták magukat, de valójában nem voltak azok. Sokszor megbeszéltük, hogy na majd a jövő héten találkozunk, de nyilvánvalóan mindig közbejött egy buli és nekem mindig az volt az első. Aki pedig ezt nem értette meg, az valójában nem volt az én barátom. Akik megmaradtak, ők tudták, hogy mit vállalnak. 


Mára kevés barátom van, de ők igaziak

– mondta az interjúban az énekesnő, majd váratlanul ledobta a hírbombát, amire nem voltunk felkészülve.