Ma Balatonon voltunk, és enni szerettünk volna egy lángost.Na most kapaszkodj, ennyibe kerül 1 lángos


Ma Balatonon voltunk, és enni szerettünk volna egy lángost.Na most kapaszkodj, ennyibe kerül 1 lángosAz elemzés szerint – amit a Magyar Nemzet tett közzé – a sima lángos ára a Balatonon a déli parton idén május elején jellemzően ezer forint körül alakult, míg az északin kilencszáz forintba került. Ez nagyjából megegyezik a tavalyi szezonális árakkal, ám a helyzet az, hogy saját tapasztalat szerint tavaly a szezonban volt olyan déli parti lángosozó, ahol már a simát is kétezerért adták, csakúgy, mint a fővárosban a fesztiválokon.


Az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány adatai szerint a sajtos-tejfölös lángos ára a déli parton jellemzően 1300-1500 forint körül alakul, míg az északin ennél egy százassal olcsóbb. 


A lángos tehát közel sem drágul annyira, mint ahogy azt a sajtó beharangozta, ennek egyik oka, hogy már az elmúlt négy év alatt – a tanulmány 2019-től vizsgálta az árakat – drasztikus áremelést hajtottak végre a parti büfék, amit a kutatócég a hamburger, a pontyszelet és a sült krumpli árváltozásával modellezett.