Atyaég!Ambrus Attila otthona maga a megtestesült csoda: összerabolt milliókból sem tudnánk ilyen lakást építeni..! Ha meglátod belülről, elájulsz! - Ezt nézzék:


Atyaég!Ambrus Attila otthona maga a megtestesült csoda: összerabolt milliókból sem tudnánk ilyen lakást építeni..! Ha meglátod belülről, elájulsz! - Ezt nézzék:



Ambrus Attila, akit minden idők egyik legismertebb magyar bűnözőjeként tartanak számon, ma már csak a nyugalmat keresi otthonának meghitt szegleteiben, ahol a rosszkedvnek nincs helye. A "Viszkis" néven elhíresült rabló 1993 és 1999 közötti bankrablásai a korabeli média egyik legkövetettebb ügyei közé tartoztak.


A közvéleményben Ambrus gyakran egyfajta modernkori Robin Hood-ként jelent meg, bár ő maga soha nem erősítette meg ezt a képet. A rablásokból származó pénzt pezsgő partikra, utazásokra, ruhákra és barátnőkre költötte. Elfogása után megszökött a börtönből, majd újabb rablásokat hajtott végre, ahol túszt is ejtett. Végső elfogását követően 2002-ben 17 év fegyházbüntetést kapott. A börtönben érettségizett, keramikus szakmát tanult és jó magaviselete miatt 10 év után, 2012-ben szabadlábra helyezték.

 

Ambrus Attila otthonába már többször is bepillantást nyerhettünk. Erdélyi származásúként megjelenésével a honfoglaló korokat idézi, és birtoka is gazdag múltra utal. A birtokon található műhelyében egy keramikus korong is helyet kapott, amely egyben kamraként is szolgál, tele gyümölcsös befőttesüvegekkel. Ambrus számára fontos, hogy olyan helyen éljen, ahol a hegyekre láthat és élvezheti a természet szépségét. Az udvaron található pavilonban épített téglakonyha lehetővé teszi a szabad levegőn való főzést, akár a kertben álló jurtában is, ahol mínusz 17 fokban is töltött már éjszakákat. Otthona Esztergom Búbánatvölgyében található, ami Hargita-hegységben töltött gyermekkorára emlékezteti.


Ambrus Attila a múltjára nem büszke, nem szereti, ha modern Rózsa Sándorként emlegetik. Előadásaiban gyakran arról beszél, hogy mely hibákat követte el. Állítása szerint jelenlegi rendezett élete sokkal boldogabb, mint bármikor a bűnözői múltjában, és úgy véli, a kiegyensúlyozott élet egy megfizethetetlen ajándék.