Havazik Magyarországon! Már 5 cm hó esett - képek


Havazik Magyarországon! Már 5 cm hó esett - képek



Magyarország időjárása idén is váratlan fordulatokat hozott: a nyári hőség után hirtelen lehűlés köszöntött be, és bizonyos területeken már a hó is megjelent.


Az Írott-kőn különösen szokatlan látvány tárult az arra tévedők elé, ugyanis a Kőszegi-hegység legmagasabb pontján frissen hullott hó fedte a tájat.


A vaol.hu riportja alapján az Írott-kő környékét 1-2 centiméteres hóréteg borította, ami jelentősen megváltoztatta a környék atmoszféráját.

A váratlan hideg és havazás világos jeleként szolgál annak, hogy az időjárás milyen gyorsan válthat a nyári melegtől a téli hidegig.


A helyszínen készült képek alapján az Írott-kő és környéke egy fehér lepelbe burkolózott, mintha csak egy váratlan téli tájképet varázsolt volna elő.


A meteorológiai előrejelzések további időjárási változásokat jeleznek. Bár az ég többnyire borult lesz, a déli és délkeleti részeken napos idő várható, bár erős felhőzet kíséretében.


Több helyen záporokra és esőzésekre kell számítani, különösen a Nyugat-Dunántúlon, ahol jelentős mennyiségű csapadék is eshet. A front mentén viharos szélrohamok is előfordulhatnak, amelyek az északnyugati irányba fordulnak.