Most érkezett! Tragédia! Nyugodjon békében! Álmában érte a halál a híres magyar orvosunkat


Most érkezett! Tragédia! Nyugodjon békében! Álmában érte a halál a híres magyar orvosunkatÚjabb orvos hunyta le örökre a szemeit. Dr. Palaczki Aranka az angyalok közé költözött

A Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház közösségi oldalán bejelentette, hogy elhunyt Dr. Palaczki Aranka, a kórház kiemelkedő hematológus főorvosa. Az intézmény szerint Dr. Palaczki nem csak mély szakmai tudással rendelkezett, hanem pácienseihez is kivételes empatiával viszonyult. A főorvos május 10-én hunyt el, és halálhírét a kórház osztotta meg Facebook-oldalán, ahol megható szavakkal emlékeztek meg róla, mint aki számos beteg kedvenc orvosa volt.

„Mély megrendüléssel fogadtuk a hírt, hogy évtizedek óta kórházunkban dolgozó kollégánkat veszítettünk el a mai napon. Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy dr. Palaczki Aranka haematológus főorvosa 2024. május 10-én, pénteken elhunyt” – osztották meg a bejegyzésben.

Dr. Palaczki Aranka 1978-ban szerezte meg az orvosi diplomáját a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, majd rögtön a dunaújvárosi kórházban helyezkedett el. Később fokozatosan bővítette tudását, 1995-ben hematológiai szakképesítést szerzett, majd végül 87-ben kapott főorvosi kinevezést.