Karsai Dániel szembeszáll Magyar Péterrel


Karsai Dániel szembeszáll Magyar Péterrel



Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és Karsai Dániel, a halálos ALS-betegségben szenvedő alkotmányjogász közötti politikai feszültség az utóbbi időben kiéleződött. Karsai Dániel a közelmúltban nyíltan bírálta Magyar Pétert, amiért a Tisza Párt vezetője és EP-listavezetője negatív eposzi jelzőkkel illette a Momentumot.


Karsai, aki a Momentum Mozgalom támogatója, felhívta a figyelmet arra, hogy a párt programja kiemelten foglalkozik a jogállamiság és az emberi jogok védelmével, valamint az életvégi döntésekhez való joggal, ami számára különösen fontos kérdés. Karsai úgy véli, hogy Magyar Péter a Fidesz módszereit követi a negatív jelzők használatával, amit elfogadhatatlannak tart​ (hang.hu)​​ (Most Hír)​.


Magyar Péter viszont kijelentette, hogy érvénytelen szavazatot fog leadni a főpolgármester-választáson, mivel mindkét jelöltet - Vitézy Dávidot és Karácsony Gergelyt - alkalmatlannak tartja. Ezt azzal indokolta, hogy Vitézy mögött a NER-oligarchái, Karácsony mögött pedig Gyurcsány Ferenc áll, így egyik választás sem lenne megfelelő​ (magyarnarancs.hu)​.


A két politikus közötti vita tovább mélyült, amikor Karsai Dániel arra szólította fel Magyar Pétert, hogy nyilatkozzon, kit támogat a főpolgármester-választáson. Magyar Péter azonban elutasította az üzenetet, kijelentve, hogy nem szereti, ha üzengetnek neki, és hogy Karsai szándékosan próbálja nehéz helyzetbe hozni. Magyar Péter végül jobbulást kívánt Karsai Dánielnek, és jelezte, hogy álláspontja változatlan marad​.