10 jel, hogy itt a tavasz


10 jel, hogy itt a tavasz



1. Megszaporodik a biciklisek száma az utakon. Ha télen is bringáztál, és ismerted a napi rutinútvonalon azt a pár tucat bringástársat, akkor most kezdenek el veled szembejönni az új arcok. A helyzet autósként is nagyobb figyelmet követel tőled az utakon. Csak óvatosan!

2. Mindenki vadul elkezd cipőket nézegetni a boltokban és a neten. A téli csizmák nagyrésze úgyis kompromisszum a béleltség és a vízhatlanság terén – no de az átmeneti cipők! Azok a könnyű, stílusos, néhol sokszínű cipők! Ide veletek mind!

3. Nemcsak a virágok nyílnak meg, de a hiperlelkes kávézók és bárok teraszai is. Mi pedig dideregve, de a tavasz érzetétől fűtve kortyolgatjuk a kávénkat a gyenge napfénytől kísérve.

4. Mindenki egy fokkal jobban alulöltözik, mint amennyire azt az időjárás indokolná, de annyira örülünk a jobb időnek, hogy szívünk szerint már egy szál pólóban és rövidnadrágban mászkálnánk.

5. Az előző pontból következik, hogy ebben az időszakban sokan le is betegednek, mert eltájolták magukat, és a nap végére átfagytak.

6. Tél végére olyanok vagyunk, mint a viktoriánus népek: minden fedetlen testtáj feltűnőbb, és sokkal nagyobb erotikus töltetet kap. Míg nyáron már fel sem tűnnek a félig kilógó fenekek és hatalmas dekoltázsok, ilyenkor egy boka vagy egy térd látványától is megőrül mindenki.

7. Ez a rohamfogyókúrázók időszaka is, akik szeretnének fogyni, de amíg több réteg ruhába burkolózva töltik a napjaikat, addig ezt nem érzik akutnak, csak amikor elkezdenek lekerülni róluk a rétegek. Akkor viszont heves – és sokszor túl radikális – önsanyargatásba kezdenek, hogy mikorra beköszönt az ujjatlan pólós – kisszoknyás időszak, akkorra már az ideális formájukban pompázhassanak.

8. Még ha amúgy nem is vagy vágottvirág-rajongó, benned is felzsiborog a természetközelség, és a közeledben akarod tudni egy kis darabját – szóval ilyenkor nem tudod megállni, hogy ne vegyél egy csokor nárciszt vagy jácintot.

9. Megindul a hormonok zsibongása is: szinte érezni a szikrát a levegőben, és sokkal hajlamosabb vagy beleszerelmesedni nagyjából bárkibe. 

10. Éééééés a legeslegjobb: ágyő, mindent takaró, vastag téli kabát! Viszlát újra novemberben!