.

Utánozhatatlan hazai fogás – Csülök pékné módra

Istenien néz ki, és istenien finom, biztos vagyok abban, hogy ezzel a recepttel mindenki hatalmas sikereket fog elérni, nézzük, hogy készül a tökéletes csülök, természetesen pékné módra! Csülök pékné módra

Hozzávalók

2 db nagyobb csülök; ha a csülök kicsi, személyenként 1 db-ot számítunk.
1- 1,20 kg rózsa- vagy gülbabamondanom sem kell,hogy nagy sikert arattam vele :-) ,
15 dkg apró hagyma (ha lehet, mogyoró nagyságú dughagymát vegyünk),
10-15 dkg zsír,
2 dkg só,
Evőkanálnyi finomra vágott zöldpetrezselyem.
                                                                                               
Elkészítés

Egyenlő nagyságú csülköket vásárolunk, a hentest megkérjük, hogy a csontot, mindkét végén, a hús tövénél csapja le. A csülköket láng felett megforgatjuk, hogy az esetleg rajta maradt sertét lepörzsöljük, jól lekaparjuk (ha bélyegző van rajta, kivágjuk), először langyos vízben erős dörzsöléssel mossuk, majd leöblítjük. Leszárítjuk, megsózzuk és forró zsírban gyorsan átpirítva, lábasban lefedve, majdnem puhára sütjük.

Ekkor pecsenyesütőbe tesszük át zsírjával együtt. Az egyforma cikkekre felszeletelt burgonyát a csülök körül lakjuk, most már sütőben, fedő nélkül sütjük, közben a húst saját zsírjával öntözgetjük. A burgonyát egy rétegben tegyük a hús körül, ha szükséges, lapáttal forgassuk át, hogy minden oldalon szépen megsüljön.

A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk és forró zsírban, gyorsan, állandó rázogatással átpirítjuk, a zsírból lapáttal kiszedjük, hozzáadjuk a burgonyához és az egészet szép pirosra megsütjük; pár perccel a sütés befejezése előtt, a hagymás burgonyát megszóljuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Frissen, forrón tálaljuk. Ha dughagyma nincs, kisebb hagymákat négy cikkre vágunk, és azt használjuk.

Népszerű bejegyzések

Népszerű bejegyzések

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Keresés ebben a blogban

Érdekes cikkek

Érdekességek

Ajánlott bejegyzések

Címkék