A Pátyi boncsegéd lánya: Nem szörnyeteg az apám, nagyon okos művelt ember


A Pátyi boncsegéd lánya: Nem szörnyeteg az apám, nagyon okos művelt ember


Abortumokat és amputált végtagokat hordhatott haza a pátyi boncmester. Legalábbis ezt gondolja a gyanúsítottá vált R. Dénes lánya, Dóra. Az évek óta külföldön élő hölgy kizárólag a Borssal osztotta meg gondolatait.

Egy hete beszél az egész ország a pátyi horrorkertről. Mint ismert: a családi ház udvarán emberi testrészeket találtak, mintegy 60 vödörnyi maradványt raktározott a tulajdonos. A szomszédok fura embernek tartják az ingatlant csak a közelmúltban elhagyott R. Dénest. A ház tulajdonosát emberi test tiltott felhasználásával gyanúsítják. A családja eddig nem állt nyilvánosság elé, ám a férfi lánya úgy döntött: a Borsnak őszintén beszél az ügyről.

– Azért döntöttem a megszólalás mellett, mert mindenféle hazugság megjelent a hírekben, és úgy érzem, jobb lenne tisztázni a körülményeket. Édesapám nem vitt haza halottakat, valójában abortumokról és amputált végtagokról van szó. Apa korábban boncmesterként, aztán halottszállítóként dolgozott, de az ő feladata volt az is, hogy a kórházakból megsemmisítésre vigye a testrészeket, esetleg szerveket – mondta Dóra, aki természetesen sokáig egy fedél alatt élt az apjával.

– Otthon soha semmi furcsát nem tapasztaltam, de azt mindig tudtam, hogy apám egy komoly tudású ember, aki a szakmájában is nagy tekintélynek örvend. Kislánykoromban volt egy csontkinövés a térdem alatt, ő pedig tapintásra megmondta, mi a probléma. Természetesen utána a kórházban megröntgeneztek, és az orvosi diagnózis megerősítette apám megérzését. A rokonság egy része is tőle kért tanácsot egészségi kérdésekben - mesélte a 11 éve külföldön élő lány. Dóra ugyan jó kapcsolatot ápol az apjával, de az ügyről még nem beszéltek.

– Abban biztos vagyok, hogy apám nem követett el bűncselekményt, ő nem egy szörnyeteg. Úgy tudom, nincs olyan szabály, ami időhöz kötné, hogy egy végtagot az operáció után mennyi idő alatt kell a krematóriumba vinni – gondolkodott hangosan Dóra, és kérdésünkre, hogy tudomása szerint az édesapja szenved-e valamilyen mentális betegségben, határozott nemmel válaszolt.

– Jól ismerem az apámat. Lehet, hogy néha mogorvának tűnik, de attól még nem rossz ember. Az biztos, hogy tökéletesen tisztában van vele, hogy pontosan mit is tett. A testrészekkel nem kereskedett, és az is abszurd feltételezés, hogy azokkal etette volna az állatainkat - magyarázta Dóra.

R. Dénesről olyan hírek is megjelentek, melyek szerint rosszul bánt az állataival. – A szomszédok többször is feljelentették őt az önkormányzatnál, ám az ellenőrök mindig mindent rendben találtak. Az, hogy üstöket láttak a kertünkben, semmi rosszat nem jelent. A disznóvágás után a húst feldolgoztuk – szögezte le a lány. R. Dénes egy ideje elköltözött Pátyról. Lánya megerősítette: a ház árverés alatt áll.