8 hónapos ker babákat fojtott meg Ludmilla.. 2,5 év felfüggesztettel megúszta


8 hónapos ker babákat fojtott meg Ludmilla.. 2,5 év felfüggesztettel megúszta


Két és fél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a kazah anyát, aki idén februárban egy vastag takaróval fullasztotta meg nyolchónapos ikergyermekeit. Ludmila Khakimova úgy gondolta, hogy azzal tudja enyhíteni a kis Valeria és Kirill, valamint saját problémáit, ha az éppen fogzás miatt folyamatosan síró kicsikre egy vastag takarót húz, majd elmegy aludni, hátha úgy nem zavarja őt a lárma.

A bírósági dokumentumok szerint az anyuka egyedül italozott otthonában, és sehogy sem tudta elaltatni a fogzás miatt síró gyerekeit, ezért döntött úgy, hogy a fejük búbjáig betakarja a kicsiket, majd tovább folytatja az ivást.

REGGEL FELMENTEM A KISÁGYUKHOZ. MINDKETTEN A HÁTUKON FEKÜDTEK ÉS KÉKEK VOLTAK, EZÉRT AZONNAL HÍVTAM EGY MENTŐT.

– áll a nő a vallomásában, aki azt hitte, a takaró alatt a gyerekek majd megnyugszanak. Végül a halottkém szerint a kicsik halálát fulladás okozta.

Bár Khakimovát gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták meg, végül csak felfüggesztett börtönbüntetést kapott, sőt, két másik gyermekét sem vették el tőle. Az indoklás szerint az anya tökrészeg volt, és nem volt tudatában annak, mit csinál, és mivel bevallotta bűnösségét, valamint együttműködő volt a hatóságokkal, a bíróság elnézőnek bizonyult vele szemben.

KORÁBBAN SEMMILYEN BŰNCSELEKMÉNYT NEM KÖVETETT EL ÉS TELJES MEGBÁNÁST TANÚSÍTOTT AZ IKERGYERMEKEI HALÁLÁVAL KAPCSOLATBAN

– idézi a Mirror Erkseh Maukent, a Karaganda tartományi bíróság szóvivőjét.