.

Alaposan megrángatta ma a szél a Balaton déli részét

Meg is érkezett ma délután a Balatonra a szélvihar, és jelentős mennyiségű eső is.
Mint ahogy arról írtunk:

Összefoglalva: A hidegfront előtt jelentősen bemelegszik a levegő, országszerte 33-36 fok közötti maximumra kell számítani. Majd a déli óráktól érkezik a front északnyugat felől, mely a déli országrész kivételével bárhol várható zápor, zivatar. Várhatóan egy zivatarrendszer is kialakulhat.A front érkeztével országszerte szélerősödésre kell számítani: 70-90km/h-s lökések lehetnek, sőt néhol ezt meghaladó szél sem kizárt.

Hova, hánykor érkezhet a front illetve a zivatar?

Nos a front az ország északnyugati részére déli órák folyamán érkezhet meg, mely fokozatosan haladhat kelet, délkelet felé. Eközben a Dunától keletre lévő területeken a front előtt zivatarokra kell számítani, melyek akár vonalba is rendeződhetnek. A front nagyjából délutáni órákra érheti el a főváros térségét, késő délutánra a Tisza vonalát, estére pedig a keleti országrészt!

Milyen erősségű zivatarok lehetnek?:

Felhőszakadás: rövid idő alatt 20-30mm csapadék
Viharos szél: 70-90km/h-s lökések, de akár 100km/h feletti sem kizárt, sőt egy-egy helyen 120km/h-t elérő széllökés is lehetséges!
Jég: nagyobb jég is előfordulhat (4cm-nél nagyobb)
Fontos: Az autónkkal álljunk védett helyre, fa alá semmiképp se! Az ablakokat csukjuk be! A mozdítható virágokat pedig hozzuk be!

Népszerű bejegyzések

Népszerű bejegyzések

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Keresés ebben a blogban

Érdekes cikkek

Érdekességek

Ajánlott bejegyzések

Címkék