Benedek Tibor 2 évig küzdött a kórral, ez volt az utolsó napok drámai folyamata


Benedek Tibor 2 évig küzdött a kórral, ez volt az utolsó napok drámai folyamata


Minden idők egyik legnagyszerűbb sportolóját gyászolja Magyarország. Benedek Tibor súlyos betegségben 47 éves korában csütörtökön hajnalban hunyt el. Idén májusig nap mint nap imádott sportágáért dolgozott.

„Tibor a betegségében is Tibor volt, olyan, akit ismertünk. Nem hazudtolta meg magát. Nem adta fel, dolgozott, edzősködött. Egy ilyen alattomos kórba a betegek fele ennyi idő alatt elhunynak, ám ő erős volt és harcolt az utolsó pillanatig” – így nyilatkozott a ripost-nak dr. Kemény Dénes az elhunyt Benedek Tiborról.

A háromszoros olimpiai bajnok válogatott szövetségi kapitánya pontosan érzékeltette miért volt nagy küzdő a tragikusan fiatalon elhunyt pólós. Ezért a mentalitásért lett ő Magyarország történetének egyik legsikeresebb, legkedveltebb sportolója.

Mindenki imádta, szerette, tisztelte a bálványt, akit most milliók gyászolnak. A rajongók nagy részében most tudatosul csak, hogy imádott kedvencük évekig az életéért harcolt. S eközben szeretett sportágáért tett meg mindent. A játékosként is szakvezetőként is kiemelkedő Benedek sosem beszélt drámájáról: 2018 nyarán tudta meg a szörnyű hírt, két éve súlyos betegséggel küzdött, és ennek a lelki terhét viselte el minden nap. Nem kért pihenőt, nem adta fel. Egészen májusig vezette az újpesti pólót előbb szakmai igazgatóként, majd vezetőedzőként. Eközben folyamatosan kezeltette magát, harcolt a kórral szemben. Egyik utolsó esélyként génterápiás kezelésnek vetette alá magát.
Május 4-én azonban közleményben jelezte, visszavonul a vízilabdázástól, döntését pedig nem indokolta meg.

Felesége, Epres Panni az utolsó pillanatig ott volt mellette

A bejelentés váratlan és döbbenetes volt egy 47 éves sportembertől, a szurkolók nem értették, nem érthették, hiszen semmit nem tudtak a kőkemény legenda drámájáról. Hiszen ott volt az uszodában, néhány hete még egy tévéreklámban láthattuk őt feleségével és gyermekeivel. Ezt is vállalta, annyira erős volt benne az élni akarás.

Mindeközben aki ismerte Benedeket, tudta, nagy a baj. Információnk szerint a pólós május elején egy budapesti klinikára feküdt be. Tartott attól, hogy a szervezetét megtámadja a koronavírus, s nem akarta veszélynek kitenni a családját. Úgy tudjuk, hogy állapota javult, ezért egy időre hazaengedték.
Másfél hete azonban otthonában rosszul lett, s ekkor visszavitték a klinikára. Életének utolsó napjait az intenzív osztályon töltötte. Komoly fájdalomcsillapítók segítségével viselte el a mindennapokat. Barátainak arról panaszkodott, hogy nagyon várja már a szenvedés végét...
Az utolsó napokban Tibor már csak az orvosaival és a feleségével kommunikált, azt nem szerette volna, hogy gyermekei lássák ilyen állapotban. Barátai pedig rettegve figyelték a híreket, hiszen tudták, bármikor bekövetkezhet a tragédia. Benedek szervezete csütörtökön hajnalban adta fel a harcot.