.

Második gyermeküket vesztik el a traktor által elgázolt Nóri szülei. A fiukat is 14 évesen veszítették el


Kedd este óta két járőrautó és egy csapatszállító mikrobusz posztol B. Bertalan háza előtt. A rendőrök így próbálják megvédeni őt, nehogy az olaszliszkai lincseléshez hasonló eset történjen Tiszakanyáron is.

Ott, mint ismert, Szögi Lajos (†44) elsodort egy kislányt, őt pedig bosszúból halálra verték. A traktoros ugyanis kedd délután kanyarodás közben elgázolta a biciklijét toló Kanalas Nórát (†14), akinek a rokonai gyilkosnak tartják őt és bosszúért kiáltanak.

– A szerenád végén kiléptem az iskola kapuján, az egyik tanár utánam szólt, hogy a húgom hason fekszik az úton, elütötte egy traktor – mesélte sírva a Blikknek Stefánia (15), a kislány nővére. – Láttam aput, ahogy Nóra mellett ül az úttesten, sírva szólongatta. Könyörgött: „Én vagyok az apukád, hallod, drágaságom, ébredj fel, menjünk haza!” Hirtelen megrázkódott Nóri keze, majd a következő pillanatban elment. Azt hiszem, a húgom megvárta, míg megérkezik apu, csak utána halt meg...

Az ötgyermekes Kanalas János (44) otthonában tapintható a fájdalom. Az édesapa képtelen elfogadni, hogy imádott kislánya, a legkisebb gyermeke nincs többé.

– Ismerem jól a Bercit, napközben traktorozik, este pedig polgárőrként dolgozik. Biztos fáradt volt, amikor elgázolta a kislányomat – vélte János. – Még csak bocsánatot sem kért, amiért elvette tőlem a gyerekemet. Hogy bántanám-e, ha idejön? Hát persze, hogy bántanám. Melyik szülő hagyná az ilyet szó nélkül?

János külföldön élő feleségét, Eleonórát (42) telefonon érte utol a tragédia hírével. Az asszony azonnal hazaindult, útközben többször is rosszul lett. Hiszen a legnagyobb fia, Ricsi (†14) tizenegy éve belefulladt a Tiszába, most pedig Nórát is elveszítette. A fiú akkor épp annyi idős volt, mint a húga most.

– Képtelen vagyok elfogadni, hogy Nóri nincs többé. Annyira vidám volt, sosem bántott meg senkit – folytatta a kislány nővére, Stefi. – Előző este apu a teraszon bolondozott, táncolt neki, ő pedig nagyokat nevetett. Nem voltak álmai, csak azt szerette volna, hogy a beteg unokahúga meggyógyuljon. Tegnap még a közelgő névnapjáról beszélgettünk, most a temetését kell szervezni.


A tiszakanyári általános iskolában a szerenád után tartották volna a végzősök ballagását, de Nóra tragédiája miatt elmaradt a rendezvény. Többször is kerestük B. Bertalan traktorost, de nem vette fel a telefonját.

Népszerű bejegyzések

Népszerű bejegyzések

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Keresés ebben a blogban

Érdekes cikkek

Érdekességek

Ajánlott bejegyzések

Címkék