Megérkezett a vádirat, és kiderült mikor lesz Csenge gyilkosának újabb tárgyalása.


Megérkezett a vádirat, és kiderült mikor lesz Csenge gyilkosának újabb tárgyalása.


Az egész országot megdöbbentette K. Csenge halála és halálának körülményei. B. Roland tette pillanatok alatt lincshangulatot eredményezett a korábban békés borsodi faluban, márciusi szabadlábra helyezése pedig az egész országot sokkolta.

Az egész országban forrtak az indulatok, miután a Miskolci Törvényszék első fokon gondatlan emberölésben találta bűnösnek és csupán négy évre ítélte el B. Rolandot, akit az előzetesben töltött időt beszámítva már márciusban kiengedtek a börtönből.
Az ügyész most a gondatlan emberölés minősítésének megállapítása miatt és a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezést nyújtott be így a férfi ügyét július 2-án este 7 órakor újratárgyalják.

Mint a Bors is megírta, B. Roland egy baráti összejövetelen vett részt egy Borsodnádas melletti tónál. A bulin az alkohol mellett a fiatalok kábítószert is fogyasztottak. Roland és Csenge baráti viszonyban voltak és aznap estére egy találkozót beszéltek meg a település temploma mellett található ösvénynél.


A lány elment a találkozóra, de onnan soha többet nem tért haza. A két fiatal vitatkozni kezdett. Roland elmondása szerint ő otthagyta a lányt, s mikor később visszért ájult állapotban találta. A történet itt akár véget is érhetne, de Roland nem értesítette sem a mentőket sem a rendőrséget, saját belátása szerint cselekedett.


Roland a lányt halottnak hitte, így azon való félelmében, hogy a gyilkosság gyanújába kerülne, azon volt, hogy eltüntesse a holttestet. Az kevésbé világos, hogy a holttest eltűntetéséhez miért volt szükség arra, hogy a lányt levetkőztesse, hogy aztán az ájult testet elvonszolva egy vízelvezető csatornába dobja.

Kiderült, Csenge halálát vízbefulladás okozta, tehát még élt, mikor gyilkosa a vízelvezető aknába dobta.