Meghalt a nagymamája, ezért Jani felgyújtotta magát a fészerben. Sajnos nem tudták megmentei az életét


Meghalt a nagymamája, ezért Jani felgyújtotta magát a fészerben. Sajnos nem tudták megmentei az életét


Nagymamája után halt az a 18 éves fiú, aki csütörtök délután felgyújtotta magát a budapesti családi házuk fészerében. A mentőket és a tűzoltókat a szomszédok riasztották a lángoló fiatalemberhez.

Budapesten, a 17 kerület A Battonya utcában csütörtök délután a 18 éves fiú ordítására kapták fel a fejüket a szomszédok.

János a tragédia előtt negyedórával telefonált az édesanyának, hogy elindul az iskolába és átveszi a bizonyítványát. Ám miután letették a telefont, a fiú kiment a fészerbe, és vélhetően leöntötte magát valamilyen gyúlékony anyaggal, majd felgyújtotta magát. A fiú teljes teste égett, amikor kirohant az utcára segítségért. Ekkor hallották meg a szomszédok – írja a Ripost.

Az egyik utcabeli a Borsnak elmondta: éppen a leveszöldséget pucolta a teraszán, amikor figyelmes lett Jani elkeseredett ordítására.  Embertelen fájdalmat érzett, hiszen a fészerben gyúlékony anyaggal öntötte le és felgyújtotta magát. Egyelőre nem tudni, hogy szándékosan cselekedett így, vagy véletlenül ömlött-e rá a gyúlékony folyadék. A hangra több szomszéd is felfigyelt, akik azonnal értesítették a segélyhívó központot és eloltották a fiút.

A hívás után perceken belül megérkeztek a mentők. A helikopter csak néhány utcával arrébb tudott biztonsággal leszállni, mentőkocsival szállították odáig. Hamarosan felszállt a légi jármű, és a Honvéd Kórház égési osztályára vitte a fiatalt.

Az orvosok hiába tettek meg minden tőlük telhetőt, a fiú sérülései az élettel összeegyezhetetlennek bizonyultak.

Jani születi is a kórházba mentek, ahol este közölték velük a szomorú hírt, nem tudták megmenteni fiúk életét.