Pátyi horror: 100 millió forintos tartozása miatt vihette haza a testrészeket a boncsegéd?


Pátyi horror: 100 millió forintos tartozása miatt vihette haza a testrészeket a boncsegéd?


Összeomlott az élete, és nem talált kiutat a helyzetéből. Ezzel magyarázza fia, Dénes a pátyi boncmester tettét, azt, hogy miért vitte haza apja az amputált végtagokat.

Egy kérdés foglalkoztatja országot a pátyi halottszállítóként dolgozó boncmesterrel, R. Dénessel kapcsolatban: miért vitte haza a kertjébe a mintegy 60 vödörnyi emberi testrészt? A kérdést a férfi fiának, Dénesnek tettük fel.

– A végtagokat el kellett volna szállítania megsemmisítésre, de azonnali hatállyal kellett költözködnie Pátyról. Minden borult az életében, a pénzt pedig pakolászta össze-­vissza, és megpróbálta úgy intézni, hogy jusson is, maradjon is – árulta el a Borsnak a volt boncmester fia.

– Apámat megnyomorították, ellehetetlenítették, ő pedig megpróbált a helyzetéből kievickélni. Apa anyagilag teljesen padlóra került. 2007-ben elveszítette az autóját, bebukta a lakáshitelét, tehát gyakorlatilag mindene odaveszett. Hatvan felett jár, így még száz évig kellene élnie, hogy a nyugdíjából vonni tudják a hiteltartozását. Annak idején húszmillió forintot vett fel, de a pénzintézet már százmilliót szeretne visszakapni – árulta el Dénes.

– Apától egyetlen tollvonással elvették a főállását. Egy fővárosi klinika boncmestereként dolgozott. Nem emeltek ellene szakmai kifogást, egészen egyszerűen arra hivatkoztak, hogy megszűnt a pozíciója, ám aztán mégis felvettek utána egy másik dolgozót. A munkája mellett közel húsz évig sikeresen vezette a halottszállításra, illetve az amputált testrészek megsemmisítésre vitelére szakosodott vállalkozását, és nem volt semmi problémánk. Amikor összecsaptak a feje felett a hullámok, valamiért nem vitte el időben a végtagokat a megfelelő helyre – magyarázta Dénes, aki hozzátette: apjának jelenleg van bejelentett lakcíme, de könnyen lehet, hogy hajléktalanná válik.

Id. R. Dénes kálváriája akkor kezdődött, amikor 2006-ban elveszítette a feleségét, gyermekei anyját. Valéria szívinfarktust kapott, de hiába telefonáltak az ügyeletre, a segítség csak háromnegyed óra múlva érkezett egy friss diplomás doktornő személyében. Az orvos csak hosszas győzködés után hívott mentőt. A nőt kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. Egy neve elhallgatását kérő szakértő szerint az eddig ismert tényekből arra lehet következtetni, hogy a férfi a kórházaktól megkapta az elszállításért és a megsemmisítésért járó pénzt is, ám végül nem vitte a végtagokat megsemmisítésre, így a szolgáltatásnak ezt a részét ki sem fizette.