Részeg mentős gázolta halálra az 5 éves kis Dusánt. A család összeomlott az ítélet hallatán


Részeg mentős gázolta halálra az 5 éves kis Dusánt. A család összeomlott az ítélet hallatán


Bepiált, szabadnapos mentős gázolt halálra egy ötéves kisfiút Zemplénben. A kis Dusan családja összeomlott, mikor kiderült, hogy a mentős csupán négy évet kapott.

A 48 éves Erik gyorsan hajtott, amikor elgázolta a zebrán a kisfiút, ráadásul a baleset után kiderült, hogy részeg is - írta meg a Paraméter. Az egyébként mentősként dolgozó férfi aznap civilben volt, és a gázoláskor a leheletében nem kevesebb, mint 1,82 ezreléknyi alkoholt találak. A bíróságon elmondta, hogy szörnyen megbánta, amit tett, azzal védekezett, hogy azért fojtotta szeszbe a bánatát, mert a felesége bejelentette, hogy el akar válni, emellett a legjobb barátja közölte, hogy súlyos rákbeteg.

A Nagymihályi Járásbíróság januárban már négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte, emellett 5 évre eltiltották a vezetéstől, de Erik fellebbezett a döntés ellen, a Kassai Kerületi Bíróság azonban most megerősítette az első fokú ítéletet. Emellett ugyanakkor megrótták a kisfiú családját is. Azt mondták, hogy jobban oda kellett volna figyelniük rá. A család összeomlott az enyhe ítélettől, a mai napig képtelenek feldolgozni a kis Dusán elvesztését. A fiúcska édesanyja azt is elmondta, hogy alig tudták anyagliag viselni Dusán búcsúztatóját, a kisfiúnak egyelőre sírköve sincs, mivel arra már nem futotta a családnak.