Szűk családi körben vesznek végső búcsút Benedek Tibortól.


Szűk családi körben vesznek végső búcsút Benedek Tibortól.


Bármennyire is tiszteletteljes az együttérzés, Benedek Tibor családja életük legfájdalmasabb pillanatában nem szeretnének idegenekkel osztozni.

Benedek Tibor családja azt szeretné, ha szűk családi körben búcsúzhatnának el a szerettüktől. A fájdalmukat nem kívánják megosztani a nagyközönséggel, ahogy az eddigi életük során mindig, most is a kíváncsi szemek számára láthatatlanok igyekeznek maradni.

Azzal azonban tisztában vannak, hogy Benedek Tibort ebben az országban mindenki – tényleg, szó szerint mindenki – szerette és tisztelte, ezért lehetőséget kell biztosítaniuk arra, hogy a rajongók, az egykori sporttársak, a fiatal vízilabdások mind-mind leróhassák a tiszteletüket a magyar vízilabdasport ikonikus alakja előtt.

A háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnokot saját halottjának tekinti az EMMI (Emberi Erőforrások Minisztériuma) és a MOB (Magyar Olimpiai Bizottság) is.

A Bors információi szerint azonban a sportoló családja maga kívánja finanszírozni a temetési ceremóniát. Úgy tudjuk, hogy már folynak az egyeztetések azzal kapcsolatban, hogy miként lehetne megoldani, hogy egyszerre legyen zárt temetés és nyilvános megemlékezés is. A végső búcsú helyszínének a jelenlegi, koronavírus miatt kialakult helyzetben, mindenképpen szabadtéri helyszínt kell választani, ráadásul olyat, ahol egyszerre sok ember elfér úgy, hogy távolságot tartsanak egymástól.

A jelenlegi szabályok szerint ráadásul egyszerre 500 embernél több nem is tartózkodhatna egy helyen, de valószínűleg azzal is tisztában vannak a szervezők, hogy lehetetlen lesz visszatartani majd az embereket attól, hogy egy adott helyszínen végső búcsút vegyenek a felejthetetlen sportolótól, apától, példaképtől. A hírek szerint a Margitsziget és a Komjádi uszoda előtti parkoló látszik esélyes helyszínnek. A döntés napokon belül megszületik. A nyilvános búcsúztató után a család zárt körben kívánja utolsó útjára kísérni a 47 éves korában hosszas betegség után, múlt csütörtökön elhunyt Benedek Tibort.