10 dolog, ami megváltozik miután elveszted az egyik szülődet..


10 dolog, ami megváltozik miután elveszted az egyik szülődet..


Gyakran nem vesszük észre, hogy szüleink milyen nagyszerű emberek, minden gyengeségükkel együtt, aztán már túl késő. Felnövünk, és úgy gondolunk rájuk, mint érthetetlenül bölcs, kedves és sebezhetetlen lényekre… de felnövünk, távol kerülünk tőlük és elfelejtjük, hogy nem örökkévalók ők sem. Ők is öregszenek.

És látjuk, hogy a hajdani szuperhősink valahogy csendben idős emberekké válnak, akiket alig ismerünk fel. Szinte nem is hasonlítanak azokhoz a fiatal és egészséges emberekhez, akik gyermekkorunkban voltak. És… fájdalom és félek beismerni, hogy egy nap nem lesznek már velünk.

Hidd el, miután elmentek egy másik világba, sok olyan szó fog a fejedben kavarogni, amit nem mondtál a szüleidnek, amikor még éltek… és ezt mindig bánni fogod.

Ebben a cikkben 10 olyan dolgot gyűjtöttünk össze, amelyekkel akkor találkozol majd, amikor már a szüleid nem lesznek veled. Reméljük, hogy az élet leckéinek elolvasásával és megtanulásával már most jobbá tehetjük az életedet. Ne várd meg, amíg az élet maga adja fel a leckét…

1. Vegyük észre a család fontosságát.

Végül is senki más nem szeret téged annyira és teljes szívvel, mint ők. Ne feledd, még akkor is, ha megróttak téged valamiért, és szörnyen veszekedtek, elfordultak-e valaha is tőled? Nem.

De te megvetően összevontad a szemöldököd és elfordultál, amikor azt mondták: „Csak jót akarunk neked.” Meggyőződésed volt, hogy manipulálni akartak egyes céljaikért. Most tudjuk, hogy az őszinték ők voltak.

2. Neked nagyon nehéz legyőzni ezt a veszteséget.

Minden alkalommal, amikor megbetegszel, keserűen fogsz visszaemlékezni, hogy édesanyád vagy édesapád soha nem hoz már egy plusz takarót, főz egy forró húslevest és nem csókol meg mielőtt elalszol… Bár az életben továbbra is csak erre vágyunk.

3. Nagyon sajnálni fogod majd, hogy nem látják az unokáikat.

Családi fotók, amelyeket soha nem készíthetsz el, ünnepek, amelyeket nem tölthettek el együtt. Egy egész élet lesz előtted, ahol annyit lehettetek volna együtt. Lehettetek volna, de nem tettétek.

4. Nem hallgathatod nyugodtan, hogy valaki panaszkodik a szüleikért.

Bármit megadnál, ha újra meghallhatnád édesanyád hangját a telefonon, akkor is, ha több órán át vitatkozik veled.

5. A veszteség fájdalma soha nem tűnik el teljesen.

Légy felkészülve arra, hogy néha annyira sírsz, mint amikor elvesztetted őket. Igen, az idő múlásával ez a fájdalom enyhülni fog, és a háttérbe fog szorulni… de soha nem tűnik el teljesen.

6. Féltékeny leszel azokra, akiknek a szülei még élnek.

Féltékeny leszel azokra, akik az ünnepek közeledtével munkahelyi szabadságot vesznek ki, hogy ezt a család körében töltsék el. Gondolatban átkozol mindenkit, aki azt panaszolja, hogy „köteles” időt tölteni a szüleivel.

7. Az ünnepek sokkal magányosabbak lesznek.

Még ha férjed/feleséged melletted is van, vagy akár gyermekeitek is, a karácsony, az újév és minden más ünnep most üresnek és magányosnak tűnik számodra.

8. Sok titkot fogsz megtudni.

Minden bizonnyal megtanulsz valamit a szüleid életéből, amelyek miatt kellemetlenül fogod érezni magad. Meg fogod érteni, hogy azon a tényen kívül, hogy szüleid voltak, ők voltak a legegyszerűbb emberek. Nem fogod tudni, hogyan kell kezelni ezt, mert nem beszélhetsz velük többé.

9. Felhívnád őket, ha történik valami.

Időről időre azon kapod magad, hogy fájdalmasan ismerős számot fogsz hívni, amely soha többé nem válaszol.

10. Meg fogod érteni, mennyire szerettek téged.

Ez a legnagyobb fájdalom a szeretteink elvesztése miatt. Akkor értjük meg igazán, mennyire szerettek minket, amikor már nincsenek velünk.

Ha valaki elveszíti szüleit (és előbb vagy utóbb ez megtörténik, függetlenül attól, hogy mennyire másképpen szeretnénk), akkor megértjük, milyen érzés vágyakozni utánuk minden nap. És bár lehet, hogy már nem lesznek mellettünk, de a szívünkben fognak élni életünk utolsó napjáig.

Elkezdjük értékelni azokat az órákat és perceket, amelyeket saját gyermekeinkkel töltünk, és reméljük, hogy a közös emlékek megnyugtathatják majd őket, amikor végül ugyanabba a helyzetbe kerülnek, mint mi.